Sony a7S II zadivljuje 4K snimkom iz svemira

Fotografija članka: Sony a7S II zadivljuje 4K snimkom iz svemira

Sonyjeva linija full-frame mirrorless fotoaparata je impresivna te je postala oslonac mnogih fotografa i filmaša diljem svijeta. Ali ovoga je puta Sony Alpha a7S II otišao korak dalje i isporučio zapanjujuću 4K snimku sa ISS-a.

Oglas

Sony a7S II montiran je na KIBO japanski eksperimentlni modul na međunarodnoj svemirskoj postaji. Japanska svemirska agencija JAXA zaključila je kako je uređaj izdržljiv i dovoljno pouzdan da preživi surove uvjete vanjskog svemira poput vakuuma, zračenja i ekstremnih temperatura ovisno o tome je li a7S II usmjeren ka suncu ili od njega.

Zanimljiva činjenica je da je otpornost ovog uređaja nije previše modificirana od tvorničke. Iz JAXA-e kažu kako su dodali radiator i grijač u hardver za montiranje kako bi to pomoglo pri ekstremnim promjenama temperature, no hardver samog fotoaparata je neizmijenjen.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Prema originalnoj zamisli, na modul je trebao biti postavljen Sony a7S no ipak su se odlučili za noviji a7S II radi snimanja u 4K rezoluciji. Visokoosjetljivi full-frame senzor radi odlično u uvjetima slabog svjetla i izvrsno je zamijenio prijašnje kamere koje nisu radile u noćnim uvjetima svemira.

Sony a7S II će se koristiti i za okidanje fotografija koje će pomoći znanstvenicima za uspoređivanje promjena boje oceana i šuma kroz vrijeme radi svoje izvrsne reprodukcije boja.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.