Sony a3000 digitalac – jednostavan za rukovanje s izmjenjivim objektivima

Fotografija članka: Sony a3000 digitalac – jednostavan za rukovanje s izmjenjivim objektivima

Novi Sony a3000 digitalac odlikuje APS-C Exmor senzor od 20.1 megapiksela koji će odlično poslužiti za snimanje fotografija profesionalne kvalitete i Full HD videa. No, to je tek početak.

Oglas

Sony a3000 je jednostavan za korištenje, s izmjenjivim objektivima, te u jednom proizvodu objedinjuje kvalitetu slike, ručnu kontrolu i umjetničke mogućnosti DSLR uređaja. A to je upravo što i velik broj korisnika traži – sve u jednom.

Uređaj prilagođen ruci i s mnoštvom kreativnih opcija, Sony a3000 je spreman snimati kvalitetnije fotografije. Uređaj posjeduje i bistro elektroničko tražilo koji olakšava kadriranje te novodizajnirani držač koji pruža osjećaj prilagođenosti, sigurnosti i balansa.

Za sve koji su prije koristili kompaktne kamere s fiksnim objektivima, ovaj je uređaj pravo otkriće. Unutar Sony a3000 nalazi se 20.1 megapikselni Exmor APS HD CMOS senzor. Ovaj Sonyjev uređaj, zajedno sa sve popularnijim E-mount izmjenjivim objektivima, nudi rješenje za stvaranje statičnih slika s besprijekornim detaljima – od osobnih portreta i fotografija ulica do raskošnih krajolika. Jednako su impresivni i full HD video snimke koje nude mogućnost odabira 50i ili 25p načina snimanja žustre akcije ili mirnog filmskog događaja ukoliko to od vas traži predmet kojeg snimate.

Veliki senzor pojačava osjetljivost, zahvaća više svjetla te smanjuje šumove na snimkama. A to znači da je moguće kreirati netaknute/kristalno jasne slike i filmove u sumrak ili unutar mračnih prostorija i kada maleni senzor u kompaktnoj kameri ili pametnom telefonu zakaže.

Predivne kadrove nastale pomoću bistrog i svijetlog elektroničkog Tru-Findera s velikodušnom 100 postotnom pokrivenošću polja je baš ono što biste i očekivali od vrhunskog DSLR-a. Elektroničko tražilo prikazuje velik broj dodatnih informacija, uključujući i mrežu linija kako bi se vidici prikazali lijepim i izravnatim. Ne ostavljajte mjesta nagađanjima: instantni pregled postavki omogućuje stvaranje slika s još većim samopouzdanjem.

Kako biste dodatno proširili svoje mogućnosti snimanja i povećali samopouzdanje, priključite dodatke na Multi Interface Shoe™. Pomoću snažne nove HVL-F43M bljeskalice i jedinstvenog Sonyjevog Quick Shift Bounce sistema stvorite profesionalno osvjetljenje i na taj način izbjeći ćete one neugodne sjene na fotografijama. Uz pomoć ECM-XYST1M Stereo mikrofona  snimite čišći zvučni zapis i dijaloge bez šumova, a pomoću HVL-LEIR1 Video IR svjetla koji radi uz pomoć baterije možete osvijetliti zamračene zabave i pojedine dijelove interijera.

Fotografi naklonjeniji umjetnosti ne trebaju se osjećati zapostavljenima. Picture Effect nudi paletu od 15 umjetničkih obrada, kao što su Retro Photo, Miniature i Partial Colour. Kako bi se postigli što bolji i profesionalniji rezultati, Auto Object Framing uredno oblikuje portrete, krupne kadrove pa čak i subjekte u pokretu.

Za razliku od običnih „point-and-shoot“ kamera, Sony a3000 će uz pomoć 18 izmjenjivih Sonyjevih i Carl Zeiss E-mount objektiva, dva konverzijska objektiva te SEL50F18 portretnih objektiva koji će potpuno osloboditi vašu kreativnost. Na raspolaganju vam se nalaze mogućnosti izrade fotografija širokih kuteva i makro fotografija pa čak i korištenje prilagodljivog zooma za vrijeme putovanja i svakodnevnih snimanja.

Novi  Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z) prilagodljivi je zoom srednjeg dosega s ugrađenim Optical SteadyShot-om za oštrije snimke. Spojen je sa Sonyjevim prvim G Lens™-om za E-mount kamere. Novi E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G) je vrhunski svestrani objektiv s optičkim SteadyShot-om i glatkom operacijom tihog zooma što je izvrsno za snimanje Full HD snimaka, ali i fotografija.

Novi Sony a3000 digitalac s izmjenjivim objektivima dostupna je prednarudžbom na stranicu , a od rujna 2013. bit će dostupna diljem Europe.

 a3000

Opći podaci

Vrsta kamere Digitalnakamera s ugrađenom bljeskalicom te na kojem se mogu izmijeniti objektivi
Kompatibilnost objektiva Sony E-mount objektivi

Senzor za slike

Vrsta senzora za slike APS-C (23.2 x 15.4mm), “Exmor” APS HD CMOS senzor
Efektivni pikseli Pribl. 20.1 megapiksela

Snimanje

Format snimanja JPEG (DCF ver. 2.0, Exif ver.2.3, MPF Baseline kompatibilnost), RAW (format Sony ARW 2.3)
Kvaliteta fotografije RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard
Način rada u boji/DEC/Kreativni stilovi 11 vrsta (15 varijacija): Posterizacija (u boji, crno/bijelo), Živo, Sepia, Parcijalne boje, Visoki kontrast, Igračka fotoaparat, Mekani High-key, Soft Focus, HDR umjetnička slika, Bogat monokrom, Minijatura

Snimanje

Videokompresija AVCHD, sukladnost s ver. 2.0
MP4
Format snimanja videozapisa MPEG-4 AVC/H.264
MPEG-4 AVC/H.264
Format snimanja zvuka Dolby Digital (AC-3) 2ch
MPEG-4 AAC-LC 2ch

Sustav snimanja filmova (AVCHD)

1920 x 1080(50i, 24M, FX) (25fps izlaz sa senzora za slike) Pribl. 24Mbps (Maksimalni bit-rate)
1920 x 1080(50i, 17M, FH) (25fps izlaz sa senzora za slike) Pribl. 17Mbps (Prosječni bit-rate)
1920 x 1080(25p, 24M, FX) Pribl. 24Mbps(Maksimalni bit-rate)
1920 x 1080(25p, 17M, FH) Pribl. 17Mbps(Prosječni bit-rate)
Snimanje Mediji za snimanje Memory Stick PRO Duo/Memory Stick PRO-HG Duo/Memory Stick XC-HG Duo/SD memory card/SDHC memory card/SDXC memory card
Sustav fokusa Vrsta Contrast-detection AF
Senzor 25 točaka
Područje fokusa (u pokretu) Yes
Kontrola ekspozicije ISO osjetljivost (REI) Fotografije: ISO100 do 16000, AUTO (ISO100 do 3200), Snimke: ISO100 do 3200 ekvivalent, AUTO(ISO100 do 3200 ekvivalent)
Tražilo Vrsta 0.5cm (0.2type) elektroničko tražilo(u boji)
Efektivni pikseli 201600 točaka ekvivalent
Pokrivenost polja 100%

LCD zaslon

Vrsta 7.5cm (3.0-type) širokokutni TFT
Ukupan broj točaka na LCD zaslonu 230,400 točaka
Ostale značajke TRILUMINOS Colour; Otkrivanje lica; Smile Shutter (prepoznavanje osmijeha); Auto Object kadriranje; Auto HDR; Handheld Twilight (snim. iz ruke u sumrak); Sweep Panorama; Anti Motion Blur Mode

Digitalno zumiranje

Smart zumiranje (fotografije) M:Pribl. 1.4x, S:Pribl. 2x
Digitalno zumiranje (fotografije) Pribl. 4x
Digitalno zumiranje (snimka) Pribl. 4x

Bljeskalica

Vrsta Ugrađena bljeskalica
Brojka vodilje ugrađene bljeskalice u (u metrima na ISO 100) 4
Pokrivenost bljeskalicom 16mm
Drive

Brzina (Pribl., max.) *1

Neprekinuti način: max. 2.5 fps
Speed Priority Neprekidno snimanje: max. 3.5 fps
Snaga Fotografije *2 Pribl. 460 fotografija (tražilo), Pribl. 470 fotografija (LCD ekran) (CIPA standard)
Dimenzije mm (ŠxVxD) bez izbočenja Pribl. 128mm x 90.9mm x 84.5mm
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.