Sonja Popović nova je direktorica SAP d.o.o., najavljen SAP FORUM u svibnju

Fotografija članka: Sonja Popović nova je direktorica SAP d.o.o., najavljen SAP FORUM u svibnju

Na mjesto Igora Dropulića, dosadašnjeg direktora SAP d.o.o. Hrvatska imenovana je nova direktorica Sonja Popović, koja se na današnjoj konferenciji za novinare predstavila vodećim hrvatskim ICT medijima.

Oglas

Kako smo uspjeli saznati, Sonja Popović na mjesto direktorice SAP-a u Hrvatskoj dolazi iz Oraclea gdje je dvije godine radila na poziciji Account managera za prodaju aplikacija. U razdoblju od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu u kojem je bila zadužena za poslovni razvoj tvrtke, IT projekte i tehnološki razvoj. Svoju profesionalnu karijeru Sonja je započela u Krašu d.d., gdje je provela pet godina kao članica projektnog tima. Nakon toga karijeru nastavlja u Info Opusu, gdje je nakon više rukovodećih pozicija, godine 1998. postala direktorica tvrtke. Diplomirala je 1987. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga, u razdoblju od 1990. do 1992., pohađala je, i uspješno završila poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Godine 2008. upisuje MBA na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kako bi unaprijedila svoj poslovni razvoj i formalno.

Povodom svog imenovanja i dolaska na funkciju Sonja Popović izjavila je: „Iznimno sam sretna što mi se pružila prilika upravljati poslovanjem vodećeg ponuđača softvera, tvrtke SAP. Svoju ulogu započinjem sa timom i partnerskom mrežom koja je uhodana i kontinuirano donosi odlične rezultate. Moj prethodnik Igor Dropulić osigurao je odlične temelje na koje ću se truditi nadograđivati nove projekte i uvoditi inovativna rješenja i strategije. Ubrzano ćemo pratiti svjetske trendove, a ulazak Hrvatske u EU kao punopravne članice dodatni je izazov kako bi pokazali da je naše gospodarstvo spremno na oporavak i izazove koje joj predstoje. Veselim se radu u svom novom okruženju.“

Igor Dropulić je novi direktor prodaje SAP servisa za CEE regiju. Nakon osam godina uspješnog vođenja lokalnog ureda SAP-a, Dropulić je prihvatio nove poslovne izazove i preuzeo novu regionalnu funkciju kao direktor prodaje SAP servisa za CEE (Centralna i Istočna Europa) regije, o čemu smo već .

Novim vodstvom SAP će poslovanje u Hrvatskoj usmjeriti ka projektima inovacijskog portfelja, nudeći tvrtkama moderna, tehnološki unaprjeđena i dostupna rješenja, poput: SAP HANA, SAP Mobility, Database&Technology te Business Analytics. Potom Cloud rješenja s obzirom da su tijekom 2012. godine izvršene nove akvizicije tvrtki Success Factors i Ariba. SAP HANA – SAP High-performance Analytic Appliance je rješenje koje se temelji na SAP ERP, SAP BW ili podacima trećih strana odnosno revolucionarna platforma koja može obraditi ogromne količine podataka te ih dostaviti neviđenim brzinama. Pruža mogućnost analize informacija u realnome vremenu te osigurava jednostavno kreiranje fleksibilnih analitičkih modela. Podaci i informacije smještaju se u Cloudu čime SAP HANA pojednostavljuje složene i skupe IT arhitekture. Kao otvorena, prilagodljiva i proširiva platforma, SAP HANA omogućuje stvaranje novih aplikacija te otvara nove načine za pokretanje poslovanja. SAP HANA je na svjetskoj razini zabilježila najveći porast prihoda od čak 147 posto, a trend porasta novim vodstvom postaje jedan od primarnih ciljeva. Time će novo vodstvo uz postojeći lokalni tim i mrežu partnera osiguravati pozitivne tržišne pomake koje su godinama donosili hrvatskom tržištu.

Približavanjem ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju pravilno i kvalitetno postavljeno poslovanje bit će od iznimne važnosti, što će tvrtkama koje već koriste SAP biti prednost prilikom prilagodbe novim regulativama. Iskustva korisnika u javnom sektoru mogu biti prekretnica prilikom tranzicije i prilagodne poslovanja i rada državnog aparata. Stoga će SAP u skladu sa svojom globalnom strategijom i referentnim korisničkim iskustvima, uz sektor gospodarstva svoje poslovanje usmjeravati na javni sektor.

Na današnjoj konferenciji najavljen je i SAP FORUM, jedna od vodećih poslovno-tehnoloških konferencija, a koja će se održati 28. svibnja na zagrebačkom Jarunu. Spomenimo kako je naš Racunalo.com portal ponosni medijski pokrovitelj konferencije, po prvi puta. Godinama smo poznati po velikom broju medijskih pokroviteljstava najjačih IT evenata u Hrvatskoj, što možete i sami provjeriti u rubrici ““.  O samom SAP FORUM-u više detalja uskoro, kako na portalu, tako i u , vodećoj hrvatskoj cloud aplikaciji za praćenje ICT evenata.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.