Sonim XP3 Sentinel – mobitel za ekstremne uvijete

Fotografija članka: Sonim XP3 Sentinel – mobitel za  ekstremne uvijete

Osim toga, potopljen na dubini od jednog metra može izdržati do pola sata u rasponu temperatura od -20 do +55 stupnjeva celzija.

 Telefon zadovoljava vojne specifikaciji MIL-810F za zaštitu od utjecaja vlage, pregrijavanja i drugih utjecaja, kao i standardni IP67 zaštitu od prašine i vlage. Zaslon samog uređaja je zaštićen neprobojnim staklom. Pretpostavlja se da je će takvo rješenje koristiti se u opasnim industrijama i drugim aktivnostima.

U ovom slučaju, vrlo su interesantne tri tipke – gumba : zelena, žuta i crvena. Zeleni gumb može označiti početak i kraj smjene, na žuti korisnik može kliknuti na ulazu u zone opasnosti, a usluga praćenja biti će pažljivo promatrana na karti. Ali crvena tipka služi u slučaju neposredne opasnosti: šalje signal o lokaciji korisnika svake tri minute dok se baterija potpuno ne isprazni.

U pogledu tehničkih karakteristika, Sonim XP3 Sentinel ima prikaz 176 x 220 piksela i numeričku tipkovnicu. Radi u GSM / EDGE mrežama, opremljen je sa 2 megapixelnom kamerom, FM radiom, utorom za microSD i Bluetooth 2.0 bežičnim adapterom. Također telefon ima bljeskalicu i GPS prijamnik. Dimenzije uređaja su 119x56x25 mm, težina – 170 grama.

Interesantna su dva videa vezana uz modele Sonim. Prvi pokazuje test otpornosti i stvarno je neuništiv mobitel.

Ali, ovaj drugi je poslastica. Novinar je testirao uređaj i …ma  pogledajte sami:

 Cijena uređaj se kreće oko 250£, ovisno o modelu.
 


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.