Somabar radi savršeni koktel za manje od 5 sekundi

Fotografija članka: Somabar radi savršeni koktel za manje od 5 sekundi

Otkad je postalo popularno raditi nešto sam kod kuće, geekovi koji su ujedno i entuzijasti kada je riječ o pićima pokušavaju izraditi robotske konobare koji će im pomoći u miksanju savršenih koktela.

Oglas

Nagledali smo se svačega, od nevjerojatno složenih robota koji zauzimaju cijelu prostoriju, do kompaktnih izdanja koja se lijepo uklapaju na kuhinjsku radnu površinu – i čini se kako svakog mjeseca niče sve više takvih primjera. Najnoviji dodatak ovoj ubrzano rastućoj „obitelji cugobota“ :) je Somabar – kojeg vrijedi spomenuti jer se ovaj „robot“ ipak razlikuje od sličnih „rođaka“. Za razliku od drugih sličnih uređaja, Somabar ima jedinstvenu sposobnost miksanja i točenja koktela za manje od 5 sekundi.

Kako bi napravio savršene koktele u tako kratkom vremenskom roku ovaj uređaj koristi inovativne tehnologije. Čim naručite piće, Somabar mjeri i odvaja potrebne sastojke iz svojih unaprijed napunjenih spremnika. Tekućina se iz uređaja „izvlači“ uz pomoć specijalno dizajnirane pumpe tako da je točenje pića brzo i precizno. Nakon što uređaj odvoji potrebne sastojke iz spremnika, sve se tekućine usmjeravaju u cijev za miješanje gdje se sve stapa u savršeni koktel.

Cijeli taj proces odvija se u samo par sekundi. I kao da to nije dovoljno nevjerojatno, Somabar je povezan pomoću Wi-Fi-a te dolazi sa pratećom aplikacijom. Uz pomoć aplikacije ovaj uređaj zna na tisuće različitih recepata za koktele, i svi se oni mogu prilagoditi vašim željama i vašem ukusu. Ne morate čak ni znati koje piće želite, Somabar će vam predložiti pića prema sastojcima koje stavite u njega.

Kako bi ovaj izum zaživio i izvan laboratorija te pronašao put i do vaše kuhinje, Somabarovi izumitelji pokrenuli su kampanju za sakupljanje sredstava za proizvodnju ovog uređaja na Kickstarteru. Trenutno su moguće prednaružbe ovog uređaja koji će koštati 400 dolara, a s obzirom da je kompanija već ostvarila svoj cilj od 50.000 dolara vrlo je vjerojatno da će se u određenom periodu Somabar pojaviti na vašem kućnom pragu. Ukoliko sve bude prema planovima, Somabar će se početi isporučivati u srpnju 2015. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.