So.cl – Microsoftova društvena mreža za učenike i studente

Fotografija članka: So.cl – Microsoftova društvena mreža za učenike i studente
Prema Lili Chengu, generalnom direktoru za So.cl, društvena mreža je  dizajnirana da učenici i studenti počnu razmišljati o tome kako koristiti suradnju koju im donosi primjena novih alata i tehnologija.
 
"Očekujemo da će studenti nastaviti koristiti proizvode kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn i druge postojeće društvene mreže, kao i Bing i Google tražilice, a da će putem naše mreže raspravljati o sadržajima za učenje, prikupljenim putem drugih društvenih mreža ili web stranica. Jedan od ciljeva je stvoriti platformu na kojoj studenti mogu eksperimentirati s vlastitim idejama o društvenoj mreži."
 
so.cl
 
Usluga omogućuje sudionicima da izrade ili prikupljaju fotografije, video, tekst i onda ih dijele.  Također je omogućeno sudionicima pronaći  druge osobe  sa sličnim interesima i graditi zajednice.  Microsoft planira dopustiti korisnicima da naprave vlastite  društvene alate te ih prilagode za svoje specifične zajednice. 
 
Neki stručnjaci izjavljuju da  za So.cl društvenu mrežu  je i dalje nejasna suština nastajanja i opstanka jer  ne nudi ništa radikalno novo. Sve njene funkcionalnosti sasvim je moguće provesti unutar postojećih resursa. 
 
Projekt je od 15. prosinca u  testnoj fazi, izgrađen je na Bing sučelju i trenutno je dostupan za samo tri američke institucije. Očekuje se i njegovo otvaranje u dogledno vrijeme. 
 
So.cl u video prikazu:  

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.