Snapdragon 835 – nova zvijer od procesora koju će imati novi top smartfoni

Fotografija članka: Snapdragon 835 – nova zvijer od procesora koju će imati novi top smartfoni

Još su u studenom Qualcomm i Samsung najavili novi zajednički procesor – Snapdragon 835. Naravno, nosit će ima popularne Qualcommove serije 800, a očekuje se u praktički svim vrhunskim smartfonima u 2017. godini.

Oglas

Od prije znamo kako se Snapdragon 835, o kojem smo ranije , razvijen u Samsungovom 10-nanometarskom FinFETT procesu, a koji je u performansama bolji za 27%, dok mu se potrošnja energije smanjila za čak 40%. Procesor ima 8 Kryo jezgri na 2,54 GHz, a također će podržavati i Qualcomm Quick Charge 4.0 tehnologiju brzog punjenja baterije.

Manje je poznata INOV tehnologija, koja kontrolira temperaturu punjenja baterije u realnom vremenu, tako da ne može doći do pregrijavanja. I grafika je bolja i brža, za čak 25%. Naravno, radi se o novoj Adreno 540 grafici u odnosu na Adreno 530.

Isto tako, poboljšan je rad s kamerama – ISP, fibridni auto fokus, podrška za dvostruku kameru i još puno toga. Spomenimo i podršku za VR , 3D audio, brzi X16 LTE modem. Sve je lijepo opisano na slici niže, pa je analizirajte.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.