Snapdragon 830 će podržavati super brzi Quick Charge 4.0

Fotografija članka: Snapdragon 830 će podržavati super brzi Quick Charge 4.0

Baterija. Mnogima možda i najvažniji dio na smartfonu. Što veća to bolja. No, ako je veća onda se i sporije puni pa bi je trebalo i brže puniti, zar ne? Qualcomm je zato najavio svoj novi Quick Charging 4.0 standard, a kojeg će podržavati novi Snapdragon 830 procesor.

Oglas

Kompanijini najjači procesori ove godine bili su Snapdragon 820 i 821, a ugrađivali su se u mnoge top uređaje. No, vrlo će brzo mjesto Snapdragona 821 zamijeniti jači Snapdragon 830, najvjerojatnije negdje početkom 2017. godine.

Osim što će biti brži, napredniji i manji potrošač energije, novi procesor dolazi i s podrškom za novu i također bržu tehnologiju punjenja baterija. Tako će i trenutno aktualnu “trojku” zamijeniti nova tehnologija – Quick Charging 4.0. Nova tehnologija će raditi u kombinaciji s punjače od 28 Watta, a procesor će podržavati kombinacije 5V/4.7A~5.6A, 9V/4A. Ako se ovo potvrdi kao točna informacija, punjenje baterije će zaista biti ekspresno.

Nadalje, nova tehnologija podržava i isto tako novu Intelligent Negotiation for Optimum Voltage (INOV) tehnologiju koja omogućuje brzo punjenje većih baterija, a koje se sve češće pojavljuju i u top modelima. Ipak, ono što nas malo zabrinjava je kako nitko ne spominje da li sve brže punjenje baterija utječe i na trajanje baterija, broj punjenja i koliko brzo opada kapacitet punjenja. O tome se šuti.

Podsjetimo se kako je prvi top smartfon sa Snapdragon 820 procedorom bio LeTV/LeEco Le Max Pro, a koji se pojavio početkom godine. Prvi smartfon sa Snapdragon 830 procesorom se očekuje početkom iduće 2017. godine, a ne bismo se čudili kako bi to opet bila vrlo zanimljiva kineska kompanija LeEco (ex LeTV).

Kako je ta priča izgledala s Quick Charging 3.0 punjenjem, možete vidjeti u videu niže… dok ne snime “četvorku”… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.