Snapdragon 615, 810 i 808, i Qualcomm je napravio 8-jezgreni procesor

Fotografija članka: Snapdragon 615, 810 i 808, i Qualcomm je napravio 8-jezgreni procesor

I Qualcomm konja za utrku imaju. Pripremaju novi 8-jezgreni Snapdragon 615 procesor koji bi mogao opasno konkurirati drugim proizvođačima.

Oglas

Qualcommovi procesori za mobilne uređaje (tablete i smartfone) poznati su po tome da s manje jezgri rade nerijetko bolje od konkuretnskih procesora. Manje jezgri u procesoru troši manje struje i radi stabilnije. No, u toj vječnoj utrci “velikih brojki” i ova je kompanija morala pokleknuti.

No, čini se kako će to napraviti u velikom stilu. Uskoro kreću s proizvodnjom svog prvo 8-jezgrenog procesora oznake Snapdragon 615. No, nas su više zainteresirali procesor koji su također najavljeni u bliskoj budućnosti, a to su Qualcommov prvi 64-bitni procesor Snapdragon 810, te prvi 16-jezgreni procesor Snapdragon 808.

Snapdragon 615, 810 i 808, i Qualcomm je napravio 8-jezgreni procesorDok će se Snapdragon 615 ugrađivati u novu generaciju smartfona srednje klase, 64-bitni procesor je rezerviran za visoku klasu. Oba procesora, Snapdragon 810 i Snapdragon 808, podržavaju 4G LTE tehnologiju, ništa manje nismo niti očekivali.

Inače, nove Snapdragon 810 i Snapdragon 808 procesore proizvodit će tvrtka Taiwan Semiconductor Manufacturing (TMSC), a razvit će ih u minijaturnoj 2-nanometarskoj proizvodnoj tehnologiji. Očekujemo isto tako da će se prvi Android smartfoni s novim procesorima pojaviti… uskoro…

I za kraj jedna brza pitalica – znate li čija je kompanija Qualcomm? Ne, nisu niti Kinezi niti Tajvanci, sjedište kompanije je u San Diegu u sunčanoj američkoj Kaliforniji.

Kad sve znate, onda još jedna pitalica – tko je prvi proizveo 64-bitni procesor za mobilne uređaje? Da, opet Ameri, točnije Intel.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.