Smijeh je lijek – klaunom za dječji osmjeh preko Skypea

Fotografija članka: Smijeh je lijek – klaunom za dječji osmjeh preko Skypea

Udruga Udruga CRVENI NOSOVI Microsoft Hrvatska i Hrvatski Telekom omogućili su djeci na onkološkom Zavodu Klinike za tumore komunikaciju s klaunovima doktorima. Na klinici se na liječenju nalazi 60 djece.

Oglas

Udruga CRVENI NOSOVI je, zahvaljujući donacijskom programu „Zajedno smo jači“ Hrvatskog Telekoma i podršci kompanije Microsoft Hrvatska, započela novi program „Smijeh je lijek – Skype s klaunom“, koji će razveseliti štićenike dječjih onkoloških odjela 5 hrvatskih bolnica. Cilj ovog projekta je uz pomoć modernih tehnologija, uz redovne posjete, omogućiti oboljeloj djeci da interakciju s klaunovimadoktorima ostvare i u popodnevnim satima. Primjenom naprednih interaktivnih komunikacijskih sustava djeca će moći jednom tjedno komunicirati s klaunovimadoktorima koji će im umjetničkim programom olakšati često dugotrajan boravak u bolnici.

Projekt je započeo na  Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb koji se odnedavno nalazi u Klinici za tumore gdje su klaunovidoktori pomoću programa Skype integriranog u LCD televizor s dodatnom kamerom, pjesmama, trikovima, improvizacijama, i pričanjem priča donijeli radost štićenicima na Zavodu. Smijeh ima terapijski učinak što pomaže djeci da  lakše prebrode teške trenutke bolesti izvan obiteljskog okruženja. Na projektu će sudjelovati predstavnici tima od 18 klaunovadoktora, umjetnika s bogatim višegodišnjim iskustvom, specijaliziranih za psihosocijalni rad s osjetljivom i ranjivom djecom.

Program „Smijeh je lijek – Skype s klaunom“ provodi se u suradnji sa stručnjacima i medicinskim osobljem hrvatskih bolnica koje su zdušno poduprle ovaj projekt.  Kako bi djeca imala maksimalnu dobrobit od ovog projekta, u dogovoru sa socijalnim pedagozima i osobljem odlučeno je da se program odvija u predvečernjim satima s obzirom na to da je to najteži period za hospitaliziranu djecu nakon dnevnih aktivnosti u bolnicama.

Projekt će se nakon starta na Zavodu za hematologiju i onkologiju  Klinke za tumore u Zagrebu gdje se na liječenju nalazi 60 djece, uskoro proširiti i na  KBC Zagreb, KBC Split, KBC Rijeka i KBC Osijek gdje se na dječjim odjelima za onkologiju nalazi ukupno 140 djece.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.