Više od polovice koristi smartphone u krevetu, pokazalo istraživanje

Fotografija članka: Više od polovice koristi smartphone u krevetu, pokazalo istraživanje

Koristite li smartphone u krevetu? Nikad vam to nije palo na pamet? Hmm… Istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalo kako više od polovice tipka i pod vrućim plahtama :)

Oglas

Najnovije istraživanje pokazalo je kako se smartphone u krevetu (ili neki drugi mobilni uređaj – tablet, laptop, hibrid,…) koristi prilično često. Čini se kako je korisnička opsesija mobilnim uređajima tolika da su spremni i zanemariti voljenu osobu u krevetu, pa ako baš hoćete i seks, a kako bi tipkali i pipkali po ekranima. A imaju što pipkati pokraj sebe :)

Upravo ta opsesija, kako su je istraživači nazvali, može ozbiljno utjecati na vaš ljubavni život i općenito odnos između partnera. Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji. I pazite ovo – ispitanici su priznali kako su više zainteresirani za novi sadržaj, čitanje emaila i ažuriranje statusa na društvenim mrežama od npr. razgovora s partnerom.

Ako mislite da je samo smartphone u krevetu problem, onda se varate. Priča ide puno dalje, sve do korištenja mobilnog uređaja dok ste u WC-u, telefoniranje u krevetu ili čak za vrijeme seksa! Nedavno je na TV-u prikazivan jedan film u kojem žena razgovara s mužem preko telefona, dok je s ljubavnikom “u pozi” :)

Studiju je naručio britanski Storage Options želeći pokazati kako tehnologija, pa tako i smartphone u krevetu, mijenja navike i ponašanje ljudi. Izrazili su zabrinutost kako je došlo do tog “stupnja razvoja”, ako ga tako možemo nazvati, da pojedinci jednostavno ne mogu izdržati niti jedne minute bez svojih mobilnih uređaja. Ako mislite da možete, pokušajte živjeti bez mobitela samo tri dana, doživjet ćete čisti poslovni i privatni kaos – “Pa gdje si…”, “Zađšto se ne javljaš”, “Što mi je stiglo na email”,…

Više od 57% ispitanika je priznalo kako koriste mobilne uređaje dok su u krevetu ili WC-u, a čak svaki dvadeseti je priznao kako to radi i za vrijeme seksa!

Provjeravanje emaila, surfanje Internetom ili postavljanje novih sadržaja na društvene mreže još je jedna “zaraza” bez koje ne može 49% ispitanika, koliko ih je priznalo kako više pažnje posvećuju tim sadržajima a manje svom partneru… u krevetu i izvan njega. Čak 35% ispitanika primijetilo je kako njihov partner(ica) posvećuje više vremena sadržajima na tabletu, smartphoneu i laptopu nego kućanskim poslovima!

Studija je također pokazala kako svaki peti ispitanik ograničava vrijeme provedeno s partnerom kako bi “ostatak” mogao provesti sa svojim uređajima radeći… što god. Da stvar bude gora, 45% ispitanika je priznalo kako ne mogu izdržati više od sat vremena a da ne provjeravaju svoje “digitalne sadržaje” – email, društvene mreže, novosti…

Zanimljivo je i kako je istraživanje pokazalo i koliki je veliki nivo stresa kada korisnici ne mogu pristupiti sadržaju na mobilnim uređajima. Podsjećamo samo još jednom kako je istraživanje provedeno na području Velike Britanije. Dakle, stres je najveći u Sjevernoj Irskoj (36%), zatim u jugoistočnoj Engleskoj (34%), a čini se kako su Škoti najveće “flegme”… očekivano :)

Ispitanici su izjavili ukoliko u roku 24 sata ne provjere svoje mobilne uređaje (smartphone, laptop, tablet) imaju osjećaj kao da su propustili neku vrlo važnu informaciju. Zanimljivo…

Unatoč svemu, 40% ispitanika iskreno vjeruje kako tablet ili smartphone povećava njihovu efikasnost – bez obzira radi li se o poslovnom ili privatnom životu (dobro razmislite o ovom!).

I, kakvi ste vi u vašem privatnom životu, koristite li smartphone u krevetu? Ne morate nama priznati, ali sebe ne možete prevariti :)

Smartphone u krevetu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.