Smartphone na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe

Fotografija članka: Smartphone na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe

U Indiji se razvija smartphone koji slijepim i slabovidnim osobama će omogućiti slanje e- pošte i pretvoriti tekst u Brailleov sustav. To će bit prvi smartphone dizajniran posebno za slijepe osobe. 

Oglas

Ima zaslon osjetljiv na dodir koji je sposoban sadržaj preobraziti u taktilni uzorak. Sam zaslon je formirana mreža od iglica koje se pomiču prema gore i dolje i tako formira uzorak na Brailleovom pismu. Dodatno se zaslon sastoji od niza tipki da bi slijepe osobe mogle jednostavno kontrolirati osnovne funkcije bez brige o odabiru pogrešnog broja ili unosa neželjene poruke.

Za sada je prototip u probnom radu na LV Prasad Eye Institutu u Hyderabadu. Lijepo je vidjeti da napredak u mobilnoj tehnologiji može poboljšati kvalitetu nečijeg života, a ne samo boljim parametrima udovoljavati hirovima dijela potrošača od kojih dobar dio ništa na kraju ne koristi osim osnovnih funkcija i surfanje.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.