Smartfoni krivi za duže bespotrebno zadržavanje u restoranima

Fotografija članka: Smartfoni krivi za duže bespotrebno zadržavanje u restoranima

Jedan restoran u New Yorku je otkrio zašto su dobili slabu ocjenu za svoje usluge. Otkrili su nevjerojatnu stvar – za to su krivi – smartfoni.

Oglas

Priča je prilično zanimljiva. Vlasniku njujorškog restorana nije bilo jasno kako su dobili slabu ocjenu u Yelpu, web stranicama koje ocjenjuju restorane. Osobito su slabu ocjenu dobili za uslugu, odnosno brzinu osoblja. Čak su se i neki gosti žalili da su dugo čekali za dostavu hrane na stol.

Vlasnik restorana nije trošio vrijeme, te je unajmio neovisnog stručnog konzultanta koji je analizirao situaciju kako je to funkcioniralo ranije, te kolika je brzina osoblja danas. Srećom, restoran ima nadzorni video sustav od prije deset godina, tako da su mogli usporediti rad konobara 2004. godine s onima ove 2014. godine. Rezultate do kojih su došli su – nevjerojatni…

Uspoređujući dva videa, onaj stariji od prije 10-ak godina prikazivao je kako gosti provode vrijeme čekajući hranu. Zaključili su kako su u prosjeku 8 minuta proučavali jelovnik, te su ih zatvorili kako bi konobaru dali do znanja da su izabrali hranu. Konobar je odmah došao i hrana je naručena, te se pojavila na stolu 6 minuta nakon narudžbe. Ekspresno brzo, zar ne? Nakon objedovanja zatražili su račun, 5 minuta kasnije je račun i plaćen te su gosti izišli. Ukupno vrijeme – 1 sat i 5 minuta.

Ista situacija u drugom slučaju događala se i ove 2014. godine. Gosti dolaze u resotran. Prvo što su radili je fotkali se sa svojim smartfonima, ili su pregledavali poruke, ili radili nešto treće. Jedan od gostiju je pozvao konobara, no nije ga pitao o hrani nego o mogućnostima spajanja na restoranski WiFi – taj je razgovor trajao oko 5 minuta. Kada je konobar došao po narudžbu za hranu, većina gostiju još nije bila “spremna” za naručiti hranu. Tek tada su otvorili jelovnik, ali i dalje tipkajući po smartfonima. Od kada su sjeli dok su naručili hranu, taj je proces trajao 21 minutu. Hrana je dostavljena za istih 6 minuta kao i prije 10 godina.

E sad kreće ono zanimljivo… 26 od 45 gostiju su potrošili u prosjeku 3 minute na fotografiranje hrane, 14 od 45 gostiju je poziralo sa svojom hranom prije ili za vrijeme objeda. Zanimljivo, 9 od 45 gostiju se žalilo kako je hrana hladna, no najvjerojatnije zato što su se morali igrati sa svojim smartfonima, dok ih je 27 od 45 zatražilo da ih konobar slika (grupna slika). Plaćanje računa je trajalo 20-ak minuta. Cijeli ručak je trajao 1 sat i 55 minuta u prosjeku.

Zaključak, prosječan objed danas traje oko 77% duže nego prije 10 godina, a za to su krive nove zarazne igračke bez kojih moderan čovjek više ne može, a to su smartfoni.  Danas mnogi imaju potrebu podijeliti svoj ručak s prijateljima i obitelji na društvenim mrežama, što je po nama… ma, nećemo vam reći, donesite zaključak sami. A da ne govorimo kakav to utjecaj ima na vezu između muškarca i žene, pa i u krevetu…

Pitanje je samo – jeste li i vi jedan od onih koji jede tipkajući ili tipka jedući? Vjerojatno da… :)

Smartfoni krivi za duže bespotrebno zadržavanje u restoranima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.