Smartfoni i tableti: jednostavni savjeti da gadgeti uvijek izgledaju i rade kao novi

Fotografija članka: Smartfoni i tableti:  jednostavni savjeti da gadgeti uvijek izgledaju i rade kao novi

Postoje određene mjere koje možete poduzeti da bi vaši smartfoni i tableti izgledali uvijek top i dobro radili.

Oglas

Čišćenje ekrana

Kao što perete prozorska stakla tako smartfoni i tableti zahtijevaju redovito čišćenje zaslona. Naravno nećete upotrebljavati kemijska sredstva namijenjena uklanjanju nečistoća stakla već za zaslone osjetljive na dodir je idealno koristiti mikrovlakanu krpu da bi se izbjeglo trljanje, istu onu koja se koristi za sunčane ili dioptrijske naočale. Naravno da postoje sredstva namijenjena upravo čišćenju zaslona mobilnih uređaja, ali korištenje krpice je najjeftinija varijanta.

Smartfoni i tableti:  jednostavni savjeti da vaši gadgeti uvijek izgledaju i rade kao novi 01
Nadogradnje sustava, aplikacija i čišćenje memorijskih kapacitet

Bez obzira na to što nadogradnje firmvera ponekad dolaze puževim korakom to ne znači da instalirane aplikacije u uređajima ne trebate nadograđivati. Nemate li već uključenu opciju da vas obavještava o pristiglim nadogradnjama s vremena na vrijeme provedite njihovo skeniranje i nadogradite ih. Bit će sigurno učinkovitije. Osim ispravka bugova nadogradnje donose i nove funkcije. U memoriji vaših smartfona ili tableta i na mikroSD kartici vremenom će se nakupiti kopije datoteka, razni privici koje ste dobili elektroničkom poštom i aplikacije koje više ne koristite. Sve to usporava sustav . Počistite ovaj nered.

 

Smartfoni i tableti:  jednostavni savjeti da vaši gadgeti uvijek izgledaju i rade kao novi 02

 

Zaštitne futrole, torbice i osiguranje mobilnih uređaja od nezgode i oštećenja

Smartfoni i tableti, posebice oni skupi velikih dijagonala zaslona postaju sve nježniji i osjetljiviji na slučajne padove. Možda ljudi u vašoj okolini neće vidjeti koliko moćan smartfon ili tablet imate stavite li ga u neku zaštitu, ali zaštitna futrola, cover mogli bi vam uštedjeti troškove zamjene ekrana i umanjiti ogrebotine, a što je posebno važno milite li ga prodati. Predlažemo da ako baš ni u kojem slučaju vam ovaj vid zaštite nije prihvatljiv, a imate li skup smartfon ili tablet da ga osigurate. Osiguravajuće kuće nude osiguranje vaših tableta i smartfona.

Smartfoni i tableti:  jednostavni savjeti da vaši gadgeti uvijek izgledaju i rade kao novi 03

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.