Smart vozila u Europi od 2020. godine

Fotografija članka: Smart vozila u Europi od 2020. godine

Njemački proizvođač automobila  nedavno je na skupu dioničara objavio da planira do kraja desetljeća elektrificirati kompletnu liniju Smart automobila u Europi. 

Oglas

Za razliku od Europe na tržištu SAD-a se još od prošle godine prodaju samo električni Smart-ovi i daju relativne rezultate o kojima bi se dalo pričati i diskutirati. Ovaj potez je u skladu sa Daimler-ovom vizijom da do 2022. godine Mercedes-Benz u svakoj klasi automobila ima barem jedno električno vozilo u ponudi. Do 2020. godine u Evropi će se prodavati samo električne varijante Smart gradskog automobila, a osim ove novosti započeti će se proizvodnja i ostalih kombi vozila, kamiona i autobusa.

U Europi se trenutno prodaje oko 100 000 komada Smart-ova godišnje, pa ostaje pričekati da li će taj broj pasti ili će ipak porasti nakon što se pređe na potpuno električnu ponudu vozila. Autonomija ovih gradskih automobila sa baterijom kapaciteta 17,6 kWh je 160 kilometara (ili 155 km za ForFour verziju), i imaju elektromotore snage 82 KS (60 kW), a najveća brzina ograničena je na 130 km/h.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.