Sljedeći iPad, iPad mini i iPhone u 2013 imati će IGZO zaslone, poboljšanu TFT LC tehnologiju

Fotografija članka: Sljedeći iPad, iPad mini i iPhone u 2013 imati će IGZO zaslone, poboljšanu TFT LC tehnologiju

Prema najnovijim vijestima tajvanskog Digitimesa, Apple je počeo procjenjivati mogućnost da svi iOS uređaji koji će se pojaviti 2013 osim Apple TV-a budu opremljeni sa IGZO zaslonima.

Oglas

Pitate li se što je to IGZO i koliko je dobat takav zaslon, eto stiže vam odgovor: IGZO je prema definiciji Indij Galij Cinkov Oksid i koristi se za kanalni sloj u novoj generaciji tehnologije tankog filma tranzistora.

Odnosno, IGZO je tankoslojni  poluvodički materijal  koji  se odnosi na aktivni TFT-LCD sloj tranzistora označen sa slojem metalnog oksida i temelji se na konvencionalnoj TFT (Thin Film Transistor) tehnologiji. U usporedbi s amorfnim silicijem, konvencionalnim kananalnim  materijalom donosi veću  pokretljivost elektrona i   omogućuje brže prebacivanje tranzistora.

IGZO se koristiti iznad IPS LCD panela i zato IPS LCD može imati IGZO TFT tehnologiju jer nema kontradikcije između njih.   Dakle, u konačnici, Sharpov IGZO panel je još uvijek TFT LCD  ali omogućuje potrošnju energije zaslona u blizini OLED panela, nižu proizvodnu cijenu i podržava razlučivost do Full HD pa čak i na razini od ultra-visoke razlučivosti s bržim osvježavanjima. Materijali i tehnologija su u patentnom vlasništvu japanskog Sharpa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.