Slike srednjoškolaca na Huawei tabletima – pedesetak crteža na Facebooku!

Fotografija članka: Slike srednjoškolaca na Huawei tabletima – pedesetak crteža na Facebooku!

Evo i malo drugačije vrste kreativnosti! Kako to izgleda kada srednjoškolci crtaju na Huawei tablet uređajima pogledajte i sami… i uživajte…

Oglas

Ova je hvale vrijedna i zanimljiva izložba nastala nakon što su Huawei i Hrvatski Telekom donirali uređaje srednjim školama primijenjene umjetnosti, odnosno nakon prve izložbe na tabletima u Hrvatskoj u svibnju ove godine.

Učenici srednjih škola primijenjene umjetnosti iz Splita, Rijeke, Osijeka i Zagreba izložili su pedesetak crteža nastalih na Huawei tabletima na virtualnoj izložbi na Facebook stranicama Hrvatskog Telekoma i Huawei Devicea. Tvrtke su srednjoškolcima strukovnih škola donirali uređaje za korištenje u redovitoj nastavi, a njih četrdesetak uključilo se u projekt primjene modernih tehnoloških alata u obrazovnom programu. Uz podršku profesora i umjesto klasičnih slikarskih alata učenici su koristili Huawei tablete i uz pomoć aplikacija crtali različite teme u skladu s nastavnim programom ili su izrazili svoju kreativnost slobodnim izborom ideja za radove.

Huawei i HT donirali su tablete nakon prve izložbe na tabletima u Hrvatskoj, održane u travnju i svibnju ove godine u Zagrebu i još četiri grada u Hrvatskoj. Za jedinstveni događaj na domaćoj kulturnoj i ICT sceni autor izložbe Igor Zovko je koristio Huawei tablet kao proizvod moderne tehnologije te je u odabranim T-Centrima na tabletima izložio radove iz tematskog koncepta ‘Divovi’. U nastavku projekta sada će srednjoškolci na virtualnoj izložbi promovirati svoj talent i radove napravljene na tabletima.

– U Hrvatskom Telekomu nastojimo tehnologiju, kao pokretačku snagu, približiti ljudima kako bismo im omogućili okruženje u kojima mogu stvarati nove vrijednosti za budućnost. U tu svrhu neprestano ulažemo u razvoj naše mreže koja je najbolja u zemlji, a u ponudu izabiremo uređaje s vrhunskim performansama. Veliko je zadovoljstvo vidjeti kako mladi ljudi koriste rezultate naših napora i to na iznimno kreativan način. Ova suradnja najbolja je potvrda i da škole i učenici prepoznaju sadašnji trenutak kao važnu kariku u prilagodbi za novo doba – poručila je Maja Weber, direktorica Odnosa s javnošću Hrvatskog Telekoma.

Ravnatelji srednjih škola iz četiri glavna regionalna centra rado su se pridružili projektu, a nakon sudjelovanja nekoliko predstavnika na otvorenju izložbe na tabletima u Zagrebu travnju ove godine, donirane tablete s početkom nove školske godine prepustili su kreativnosti učenika i njihovih mentora. U svojim radovima srednjoškolci su prenijeli brojne portrete te studije životinja i prirode, a uz pokoju apstrakciju i grafite, inspirirale su ih i poznate osobe i teme iz stripova, poput mangi i superjunaka.

–    Tablete smo donirali školama po završetku izložbe u T-Centrima, a vjerujem da smo zajedničkom inicijativom na najbolji način pokazali primjenu globalnih trendova u jednom iznimno kreativnom svijetu kao što je umjetnost. Ujedno, dodatno smo potaknuli profesore i učenike da u našem obrazovnom sustavu i svakodnevnoj nastavi koriste prednosti i mogućnosti iz ICT svijeta – rekao je Dan Klepač, direktor Huawei Device u Hrvatskoj.

Radove su crtali učenici četvrtih razreda za smjerove slikarski i grafički dizajner iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek s podrškom profesora mentora Marka Šošića, Željka Ašpergera i Želimira Fišića. Sudjelovali su i učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda za smjerove slikarski i kiparski dizajner iz Škole likovnih umjetnosti iz Splita s mentorima profesorima Hrvojem Zuanićem i Ivanom Listešom. Iz Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci sudjelovali su učenici trećih i četvrtih razreda za smjerove industrijski i grafički dizajner s mentoricom profesoricom Majom Dinić te učenici istih školskih godina iz Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb s mentoricom profesoricom Vinkom Mortigjijom Anušić.

Ovo je samo djelić izložbe, cijelu možete pogledati i .

Slike srednjoškolaca na Huawei tabletima

Slike srednjoškolaca na Huawei tabletima

Slike srednjoškolaca na Huawei tabletima

Slike srednjoškolaca na Huawei tabletima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.