Skype ćete uskoro moći koristiti direktno iz Outlook.com računa

Fotografija članka: Skype ćete uskoro moći koristiti direktno iz Outlook.com računa

Još je u travnju Microsoft obećao kako će se Skype moći koristiti iz Outlook.com računa. No do današnjeg to se nije ostvarilo. Svejedno, stižu dobre najave.

Oglas

Prvo su ga trebali dobili korisnici Velike Britanije, ali ništa. Ipak, na Microsoftovom blogu se ovih dana pojavila informacija kako će se Skype u Outlook.com integraciji pojaviti prvo u SAD-u, pa zatim u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Kanadi i brazilu, a kako kažu – u bliskoj budućnosti i u drugim zemljama.

Kako ćete otkriti da je/nije Skype u vašem Outlook.com računu? U donjem desnom dijelu ekrana trebala bi se pojaviti reklama (banner). Kada se pojavi, tada ćete moći “skajpati” preko Outlook.com računa, vrlo jednostavno. Spomenimo i to kako će u istom dijelu biti integrirani i vaši Skype i Messenger kontakti.

Prema najnovijoj anketi koju je napravila analitička kuća Ipsos Public Affairs, 76% korisnika tvrdi kako nakon komunikacije putem emaila povremeno ili češće nastave komunikaciju i putem telefona, video poziva ili nekog drugog oblika komunikacije. Ova opcija Skype-a u Outlook.com računu svojevrstan je i odgovor na Google Gmail, koji već ima integrirane video pozive i chat preko Google Hangouts prozora.

Ao pak i ne želite integrirati Skype u Outlook.com, i dalje će postojati desktop aplikacija koja se po vašoj želji aktivira kada palite vaše računalo. Spomenimo kako će Skype postati i sastavni dio novog Windows 8.1 operativnog sustava.

Još ne koristite Outlook.com? Možda se predomislite, evo i link – .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.