Sistemac.srce.hr – novi portal za sistem-inženjere

Racunalo.com foto

Srce od svojeg nastanka 1971. godine osigurava potporu i diseminaciju stručnih znanja i informacija IT stručnjacima koji djeluju unutar sustava znanosti i obrazovanja, a djelomično i stručnjacima izvan toga sustava. Srce je uspostavilo i sajostalno uređivalo portal za sistem-inženjere, a od 2001. godine ti su poslovi rađeni prema ugovoru s CARNetom. Portal, koji je okupio široku zajednicu zainteresiranih stručnjaka bio je dostupan istovremeno na dvije adrese: sistemac.carnet.hr i sistemac.srce.hr.
Nakon odluke CARNeta da preuzme brigu o portalu sistemac.carnet.hr, Srce je, prepoznajući velike potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika, odlučilo vlastitim snagama ne samo nastaviti održavanje, nego i unaprijediti portal za sistemce, dostupan na adresi .
U Srcu rade specijalisti za različita područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija: za mreže, različite operacijske sustave, aplikacije i informacijske sustave, računala, računalne klastere i gridove, za računalnu i mrežnu sigurnost, edukaciju itd. Na novom portalu objavljivat ćemo priloge iz svih područja u kojima naši stručnjaci, ali i naši kolege iz zajednice imaju što reći.
Bez stalnog produbljivanja postojećih znanja i praćenja novosti iz kompleksnog područja upravljanja računalnim sustavima, nema ni kvalitetnog sistemskog održavanja ni napretka u pružanju usluga. Tako je, uvažavajući više puta iskazane potrebe za dodatnim stručnim obrazovanjem, Srce odlučilo vlastitim sredstvima, a na temeljima 13-godišnjeg iskustva i tradicije pripremati i nastaviti održavati i seminare-radionice za sistem-inženjere.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.