Sinkronizacija Google kalendara i Outlooka s android mobitelima

Fotografija članka: Sinkronizacija Google kalendara i Outlooka s android mobitelima

To je zapravo program za sinkronizaciju između programa Outlook s Google računom. Ova aplikacija se može koristiti s operativnim sustavom Windows XP, Vista i Windows 7, i svim verzijama programa Outlooka počevši od 2003, 2007, 2010 ( 32-bitnim).

Nakon što ste preuzeli program , možete jednostavno pokrenuti instalaciju klikom na file, pokrenuti će se automatska instalacija, i  sinkronizacija.  Kalendar Sync će se izvoditi automatski u pozadini.  Možete postaviti vremenski interval za sinkronizaciju između programa Outlook s Google kalendarom.  Dopušteno je birati od najmanje svakih 10 minuta do neograničenog vremena.

Postoje tri vrste sync opcija za asinkroni način rada između Google kalendara i Microsoft Outlook kalendara:
Dvosmjerna sinkronizacija:  Svi događaji u primarnom Google kalendari i zadanom kalendaru programa Microsoft Outlook se sinkroniziraju zajedno. Nakon što ste odabrali ovu mogućnost, sve promjene koje napravite u Google kalendaru ili Microsoft Outlook kalendaru bit će vidljive na oba. 
Ako izmijenite isti događaj više puta u oba zahtjeva, najnovija ažuriranja će uključiti sinkronizaciju između Microsoft Outlook kalendara i Google kalendara. Osim toga, ako izbrišete događaj u programu Microsoft Outlook kalendaru ili Google kalendaru, događaj će biti obrisan nakon što pogledate  drugu aplikaciju.  Imajte na umu da Google Sync kalendar sinkronizira sve događaje na obje strane,  u zadanom MS Outlook kalendaru, i primarnom Google kalendaru.
Jednosmjerna sinkronizacija Google kalendara sa Microsoft Outlook kalendarom
Svi događaji u primarnom Google kalendara se dodaju  u zadani Microsoft Outlook kalendar. Tijekom ciklusa sinkronizacije ciklusa, sve nadopune napravljene u Google kalendaru odrazit će se u Microsoft Outlook kalendaru.  Ovdje treba imati na umu da bilo koji naknadni događaji ili izmjene u Microsoft Outlook  kalendar neće biti vidljive u Google kalendaru.
Jednosmjerna sinkronizacija Microsoft Outlook kalendara u Google kalendaru podliježe svemu gore navedenom, ali s jednom razlikom da promijene u  u Google kalendaru neće biti vidljive u MS Office kalendaru.
Nadalje, nakon što je Outlook sync sa Google kalendarom, potrebno je aktivirati sinkronizaciju Google kalendara na vašem android telefonu tako da odete na izbornik Postavke>> Sinkronizacija podataka>> Google Sync>> "check" Kalendar. (primjer za SE Xperia X10 model)

Sinkronizacija između mobilnog telefona s  Google kalendara se može odvijati i automatski tijekom dostupnosti internet veze i ne trebate brinuti o tome. Podatke koje ste upisali u raspored u telefonu također možete dobiti kasnije u Outlooku.  Naravno, ovdje možda malo trebamo biti zabrinuti  zbog mogućnosti "curenja" naših osobnih podatke jer koristi se on-line sustav (cloud computing). Ali, ništa manje-više nego u ostalim on-line situacijama.  Ovo je najlakši način na koji mislimo da se može uskladiti raspored u programu Outlook na Android mobilnim telefonima.

Izvor: Google
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.