Sinjska alka – ove godine pratite i preko Adroid aplikacije!

Fotografija članka: Sinjska alka – ove godine pratite i preko Adroid aplikacije!

Ovogodišnja Sinjska alka dostupna je i na vašim Android mobilnim uređajima! Skinite besplatnu aplikaciju s Google Playa!

Oglas

Zahvaljujući aplikaciji tvrtke APIS IT, rezultate ovogodišnje Sinjske alke moguće je pratiti i na mobilnim telefonima. Tvrtka APIS IT, u suradnji s Viteškim alkarskim društvom Sinj, izradila je aplikacije koje će omogućiti unos i praćenje rezultata Alke. Uoči 300-te obljetnice ove viteške igre, koja će se upriličiti u kolovozu 2015. godine, praćenje Sinjske alke je u potpunosti digitalizirano. Rezultati s trkališta,  umjesto na papir, direktno se unose u elektronskom obliku putem posebne aplikacije, a uneseni podaci vidljivi su na pametnim telefonima koji koriste Android operativni sustav.

“Napravili smo dvije aplikacije. Jedna služi za unos rezultata s trkališta i namijenjena je službenim osobama, tako da joj se može pristupiti tek nakon autorizacije, a omogućava direktan unos i obradu podataka u realnom vremenu. Druga aplikacija, Sinjska Alka, javna je i napravljena za mobilne telefone te služi praćenju rezultata s trkališta. Svako tko skine aplikaciju na svoj mobilni telefon moći će, praktički u realnom vremenu, pratiti što se događa na trkalištu“, rekao je Marin Katić, voditelj Odjela za izradu kolaborativnih rješenja APIS IT-a te dodao: “Izrada ovih aplikacija bio nam je veliki izazov jer smo imali samo dva tjedna da osmislimo cijeli sustav, izradimo ga i testiramo.“

Aplikaciju Sinjska Alka moguće je skinuti potpuno besplatno na od 30. srpnja. Osim popisa sudionika Sinjske alke te njihovih kratkih životopisa, rezultata, dviju generalnih proba Bare i Čoje, aplikacija nudi i dodatne sadržaje poput:  pravila igre, tradicije sinjskog kraja, povijesti viteškog nadmetanja, odora, Čudotvorne Gospe Sinjske…

Ove godine Bara se održava 1. kolovoza, Čoja 2. kolovoza, a samo završno nadmetanje, odnosno Alka, trči se u nedjelju 3. kolovoza. Na alkarskom trkalištu u Sinju, 17 junaka, alkara kopljanika, oštrom desnicom i okom sokolovim gađat će „u sridu“ po 299. put za naslov „slavodobitnika“.

Inače, ovo je druga mobilna aplikacija koju je u izradio APIS IT. Prva je bila mPretinac za sustav e-Građani.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.