Singapur gasi 2G mrežu, oko 140.000 korisnika ostat će bez veze

Fotografija članka: Singapur gasi 2G mrežu, oko 140.000 korisnika ostat će bez veze

Singapur je među prvima, ako ne i prvi grad/država koji će u potpunosti ugasiti 2G mrežu. To baš i neće pozdraviti 140.000 korisnika koji smatraju kako im je to sasvim dovoljno za komunikaciju.

Oglas

Radi se o uglavnom starijim korisnicima koji će biti direktno pogođeni ovom novom tehnološkom mjerom, jer imaju zastarjele mobitele koji prepoznaju samo 2G mreže, otporni su na udarce i imaju baterije koje traju tjednima, dok su im 3G i 4G mreže nepoznanica. U Singtelu, tamošnjem vodećem telekom operatoru to pravdaju tehnološkim napretkom. Naravno, svi oni koji imaju novije uređaje neće osjetiti nikakvu razliku.

Najnovije informacije govore kako bi se prestanak rada 2G mreža trebao dogoditi negdje tijekom godine. Cijeli bi postupak trebao započeti u travnju. I druga dva telekoma, M1 i StarHub, također su najavili postepeno gašenje 2G mreža.

Pomalo ironično, telekom operateri savjetuju tim “zaostalim” korisnicima kako po povoljnim cijenama mogu odabrati nove 3G/4G uređaje, iako ih to oni možda i ne žele :)

From technophobic pensioners to cash-strapped migrant workers, some 140,000 people in highly-wired Singapore still use the city-state’s second generation (2G) network and cheap, robust handsets…2G has long been superseded technologically, with new gold standard 5G offering lightning fast connectivity for a generation used to streaming movies and TV directly to phones.
– kažu u SIngtelu
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.