Sin otključao majčin iPhone X koristeći Face ID sustav

Fotografija članka: Sin otključao majčin iPhone X koristeći Face ID sustav

Tvrdnje Apple-a da je Face ID puno sigurniji od otključavanja uređaja otiskom prsta ne drže više vodu kao nekada od kada je izašla vijest da je sin uspješno otključao majčin iPhone X iako nije bio autoriziran u Apple-ovom sigurnosnom softveru.

Oglas

Šalio se glavni čovjek Apple-a, Tim Cook, da je moguće da blizanac otključa uređaj onog drugoga no ispada da to mogu i djeca vlasnika smartfona. Obitelj Malik se neugodno iznenadila kada je njihov sin Ammar uzeo majčin  koji je par trenutaka kasnije otključao isti. Face ID ga je prepoznao kao majku, iako je po tvrdnjama rodbine, mali Ammar sličniji ocu nego majci (inače, mališan je uspio otključati i očev ali iz nešto više pokušaja).

Na savjet stručnjaka, majka je ponovno podesila Face ID ali ovaj puta u povoljnijim uvjetima osvjetljenja što se pokazalo kao dobar potez jer od tada mališan više nije uspijevao otključati uređaj. Odlučili su isprobati hoće li ga ponovno moći otključati ukoliko ponovno podese smartfon u istim uvjetima osvjetljenja i ispostavilo se da je opet bilo moguće ga otključati. Savjet je, dakle, izvršiti podešavanja u što bolje osvijetljenom okruženju (dnevno svjetlo daje najbolje rezultate).

Ovo otkriće nije dobra vijest jer znači da je moguće da netko vama bližnji tko jako nalikuje na vas može dobiti puni pristup vašem uređaju, a sudeći po ovome ne mora nužno biti rijetkost poput nečijeg blizanca. Iz Apple-a se nisu službeno oglasili povodom ovog otkrića a mi vjerujemo da sada još više ljudi žali za nepravedno otpisanim čitačem otiska prsta…

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.