Sigurnost podataka i cloud platforma glavni prioriteti IT investicija u Europi

Fotografija članka: Sigurnost podataka i cloud platforma glavni prioriteti IT investicija u Europi

Toshiba Europe otkriva kako su sigurnost podataka (54%) i nova rješenja zasnovana na cloud-platformi (52%) najvažnija područja u koje IT odjeli europskih kompanija planiraju ulagati ove godine.

Oglas

Riječ je o rezultatima dobivenim istraživanjem koje je Toshiba provela u suradnji s neovisnom analitičkom kućom ICM Unlimited, a koje je uključivalo 400 menadžera zaposlenih u srednjim i velikim tvrtkama u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj.

Istraživanje posebno naglašava izazove s kojima se suočavaju zaposleni u IT odjelima u jeku sve veće raznovrsnosti dostupnih uređaja i rastućeg trenda „interneta stvari“ (Internet of Things), kao i način na koji spomenuti trendovi generiraju nova i sve veća očekivanja zaposlenih, ali i upravnih odbora kompanija.

Raspon izazova kreće se od upravljanja softverskim nadogradnjama, što ispitanici iz Velike Britanije (36%) i Njemačke (39%) ističu kao najveće izazove tijekom upravljanja različitim uređajima istog korisnika, pa sve do zaštite od sigurnosnih prijetnji kojih je sve više zbog povećanog broja uređaja.

Uređaja koji se povezuju s kompanijskim podacima danas je više nego ikada. Prema istraživanju 62% zaposlenih za rad izvan ureda koristi vlastite uređaje, uključujući pametne telefone (42%) i tablet računala (31%), pa kompanije opravdano smatraju sigurnost podataka svojim najvišim prioritetom.

Tu su i rezultati koji pokazuju kako tvrtke moraju provoditi učestali nadzor uslijed  višestrukih prijetnji sigurnosti IT sektoru, zbog čega više od 60% ispitanih revidira svoju strategiju barem jednom godišnje. Širom Velike Britanije i Njemačke jedan od pet ispitanih IT menadžera smatra vanjske cyber napade najvećim rizikom po korporativnu sigurnost tvrtke, dok su virusi (22%) najveći razlog za brigu u Francuskoj.

Kako bi osigurale adekvatan balans sigurnosti i napredovanja zaposlenika dok koriste uređaje koji im omogućuju obavljanje posla, izuzetno je važno provoditi pametnu i promišljenu nabavu unutar IT sektora. Kratka autonomija rada uređaja odnosno „slaba“ baterija (41%) među najčešćim je pritužbama s kojima se susreću IT donositelji odluka. To pokazuje da se kompanije moraju usredotočiti na investiranje u uređaje koji su namjenski projektirani za poslovnu primjenu kao što je, primjerice, Toshiba Portégé Z20t-C s autonomijom baterije do 17 sati.

Cloud-rješenja su prioritet tijekom investiranja u IT jer tvrtkama omogućuju konkretnije poslovanje i jednostavnije upravljanje podacima, dokumentima i aplikacijama koje zaposlenici koriste na svojim uređajima. Uz pomoć „oblaka“ (cloud-platforme) tvrtke mogu koristiti IT resurse na zahtjev i po potrebi, što im omogućuje da povećavaju i smanjuju uporabu računalnih resursa sukladno rastu poslovanja.

Make IT Work vodič

Ostali rezultati istraživanja i dodatne informacije sadržane su u vodiču „Make IT Work“, tvrtke Toshiba, koji je od danas diljem Europe dostupan za preuzimanje s .

Vodič se bazira na najvažnijim izazovima s kojima se suočavaju donositelji IT odluka, s različitim poglavljima koji predstavljaju osnovne principe Toshibine filozofije za poslovne proizvode i rješenja – sigurnost, pouzdanost, moć povezivanja, izdržljivost i upravljivost.

Novi vodič i studija dio su Toshibinog paneuropskog programa „Make IT Work“, koji je pokrenut u veljači ove godine istovremeno s predstavljanjem novih namjenskih uređaja za poslovnu primjenu u koju spadaju i Portégé Z20t-C, Z30-C i Tecra A40- C. Ovaj program reafirmira Toshibinu predanost tržištu poslovnih korisnika posebno u korporativnom i sektoru srednjih poduzeća.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.