Sigurnost digitalne zaštite 2007. temeljit će se na biometriji

Racunalo.com foto

Svaka osoba ima jedinstvenu šarenicu, otisak prsta, žile na dlanu, glas i geometriju ruke koji se tako mogu koristiti za provjeru i potvrdu identiteta. Biometrija se također može primijeniti i u velikom rasponu aplikacija  zahvaljujućim padajućim cijenama, sve kvalitetnijim tehnološkim rješenjima kao što su procesori i digitalno pohranjivanje podataka te sve većom spremnošću javnosti da odvoji više sredstava za biometrijsku identifikaciju.
Također, drugi trend koji će prema Deloitteovim stručnjacima obilježiti 2007. i nadolazeće godine bit će rastući prodor Interneta koji više neće biti ograničen samo na osobna računala nego će ga potaknuti širenje niza novi širokopojasnih uređaja, kao što su  prenosivi uređaji za slanje i primanje elektroničkih poruka i multimedijski playeri. Tvrtke koje pripadaju tehnološkom sektoru imat će  priliku stvoriti niz uređaja za spomenuta područja primjene, kao što su pokretni internet radio aparat, uređaji za digitalne poruke i video zaštita.
Istraživanje pokazuje kako će širokopojasna IPTV (Internet Protocol Television) za tvrtke predstavljati značajnu mogućnost za ostvarenje većih prihoda. Kako naglašavaju Deloitteovi stručnjaci, da bi IPTV postala komercijalno isplativa, operateri fiksnih mreža trebali bi unaprijediti i doseg i bogatstvo svojih IPTV usluga. 
Sektor mobilnih telekomunikacija najveće nade polaže u mobilnu televiziju, no unatoč svim raspravama i opsesiji mobilnom televizijom, interes potrošača je prilično razočaravajući. Takav trend nastavit će se i tijekom 2007. godine kada je vjerojatna i konsolidacija položaja mobilne industrije kao primarne mreže za glasovne pozive. Kao posljedica toga, očekuje se oštar pad usluga fiskne glasovne telefonije u domaćinstvima i uredima. Stoga će mnogi operateri trebati iz temelja promijeniti svoje strategije što uključuje i pružanje pouzdanih internih usluga te izgradnju većih urbanih kapaciteta koji bi mogli podržati rastući broj poziva.Neostvareni budžetski prihodi država Europske Unije koji se procjenjuju na čak 50 milijardi eura godišnje nastaju uslijed izbjegavanja plaćanja PDV-a  pri izvozu te bi se taj trend mogao u 2007. godini odraziti i globalno. U Europskoj Uniji izvoznici imaju pravo na odbitak pretporeza, dok su uvoznici odgovorni za naplatu PDV-a od svojih kupaca, koji nakon toga prenose na račun porezne uprave. Počinitelji prijevara ostvaruju pravo na povrat pretporeza, a istovremeno izbjegavaju obvezu plaćanja PDV-a u svojoj državi. Vlade država članica Europske Unije morati će donijeti nove zakone kao mjere za suzbijanje ove vrste izbjegavanja plaćanja poreza. Stoga će tvrtke iz  tehnološkog sektora trebati modificirati svoj opskrbni lanac, transportnu logistiku i metode isporuke kako bi se prilagodili novim zakonima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.