Siemens Hrvatska poklonio FER-u 100.000 eura vrijednu informatičku i laboratorijsku opremu

Fotografija članka: Siemens Hrvatska poklonio FER-u 100.000 eura vrijednu informatičku i laboratorijsku opremu

Novouređeni laboratorij za automatizacijske sustave se sastoji od informatičke opreme te dodatne laboratorijske opreme koja će studentima omogućiti praktični uvid u najnovije tehnologije.

Oglas

Na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva (FER) danas je održano svečano uručenje laboratorijske opreme s kojom će nadaleko poznati FER svojim studentima obogatiti njihovo studiranje. Kako kažu, oprema će biti na raspolaganju za izradu završnih i diplomskih radova.

U okviru “Siemens Show Room-a”, kako je nazvan ovaj jedinstven događaj, novouređeni olaboratorij svečano su otvorili dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. Nedjeljko Perić i predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec.

Osim što će kvalitetnije obrazovati studente, laboratorij će služiti i kao  stručna potpora gospodarstvu za tehnička rješenja te mjesto za testiranje predloženih aplikacija na raspoloživim platformama. Laboratorij, ujedno i učionica, ima 12 radnih mjesta koja su opremljena računalima, interaktivnim LCD displajem velikog formata i najsuvremenijom opremom za industrijsku automatizaciju i pogonsku tehniku. Vrijednost instalirane opreme koju je FER-u ustupio Siemens iznosi oko 100 tisuća eura.

Kao informatička oprema odabrana su kvalitetna HP Compaq Pro 6300 All-In-One (sve-u-jednom) stolna računala s 21,5 inčnim WLED “backlit anti-glare” LCD Full HD ekranima (1920×1080 točaka) osjetljivim na dodir, a rade na Intel Core i3 procesorima i Windows 7 operativnim sustavima.

Nakon službenog dijela otvaranja, studenti Ivan Križanović i Miroslav Vinceković su prezentirali i svoje praktične radove (pogledajte video) te su tim putem i “položili” svoje ispite. Isto tako, vrijedno je spomenuti kako su u Siemensu već pokazali interes za ove uspješne studente, a kako je i naglasio ravnatelj FER-a Perić ovaj je laboratorij pravi primjer kako se akademska zajednica (fakulteti) mogu uspješno povezati s gospodarskim sekorom.

NAPOMENA: upload video priloga je u tijeku, bit će dostupan uskoro. Posjetite nas ponovo tijekom dana…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.