Shift Hackathon – tko će osvojiti 150.000 dolara

Fotografija članka: Shift Hackathon – tko će osvojiti 150.000 dolara

U Splitu je započeo Shift Hackathon, 24-satno natjecanje talentiranih programera, koji programiraju aplikaciju po želji u borbi za svoje svjetlo pod reflektorima, i naravno, velike nagrade koje očekuju pobjedničke timove.

Oglas

Događaj su u Microsoft Innovation Centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator Codeanywhere Shift konferencije i direktor tvrtke Codeanywhere, te Domagoj Krisković iz Codeanywhere-a.

Natjecanje će trajati 24 sata bez prestanka, a nakon što se natjecatelji odmore, prezentirat će u 3 minute svoje aplikacije stučnom žiriju. 8 najboljih timova će tako biti odabrano za finale te će u sklopu programa Shift konferencije (2. i 3. lipnja) prezentirati svoju aplikaciju svim posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK te se natjecati za primamljive nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.

Nagradni fond iznosi preko 150.000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3.000 dolara, drugoplasiranom 2.000 dolara te trećeplasiranom timu 1.000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2.000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1.000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond se sastoji od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 150.000 dolara hosting credita, te drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakome po 12.000 dolara hosting credita! Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim s 1.000 dolara, drugo mjesto s 300 dolara te treće sa 100 dolara.

Uz bogate novčane nagrade, koje će im biti službeno uručene po završetku Shift konferencije, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada, svjedočit će i predstavnici najpoznatijih tvrtki iz IT industrije kao što su Amazon, Shazaam, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.