Sharp započinje s masovnom proizvodnjom ekrana od 600 točaka po inču

Fotografija članka: Sharp započinje s masovnom proizvodnjom ekrana od 600 točaka po inču

Sve češće uz ekrane uređaja vidite i podatak o “ppi” odnosno piksela (točaka) po inču. Sharp ponovo bježi za korak od konkurencije s ekranima od 600 ppi.

Oglas

Japanski elektronski gigant je spreman započeti s proizvodnjom ekrana za smartfone i tablete s vrlo visokim rezolucijama od 600 ppi. Ako ste pomislili kako se radi o 4K rezolucijama, u pravu ste, radi se o brojkama od 3840x 2160 točaka, a ovisno o veličini samih ekrana (u inčima) izračunavat će se i gustoća zapisa.

Prvi ekrani koji bi se trebali pojaviti s ovako visokom gustoćom zapisa bit će 5,5 inčni LCD ekrani za smartfone, a odmah nakon toga kreće i proizvodnja ekrana za tablete veličine 7 i 9 inča. Manji 5,5 inčni ekrani će imati oko 880 ppi, ali rezoluciju manju od 4K (jer su jednostavno premalih dimenzija), dok će 7 i 9 inčni ekrani za tablete moći prikazati 4K rezolucije.

Trenutno se na tržištu nalazi pregršt smartfona s vrlo visokom rezolucijom ekrana, a vodeći je Oppo Find 7 koji nudi 538ppi.

Ipak, treba reći kako će se novi Sharpovi ekrani s visokom gustoćom zapisa početi masovno proizvoditi tek krajem ove ili vjerojatnije početkom 2015. godine, tako da nove uređaje s novim ekranima možemo očekivati tek u proljeće iduće godine.

I na kraju dva pitanja – znate li na kojem je mjestu u svijetu Sharp sa proizvodnjom svojih ekrana?
Na drugom.

A tko je prvi?
Japan Display.

Sharp započinje s masovnom proizvodnjom ekrana od 600 točaka po inču

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.