Sharp X1 je najnoviji Android One smartfon sa velikom baterijom

Fotografija članka: Sharp X1 je najnoviji Android One smartfon sa velikom baterijom

Iako nije previše uspješna, Googleova Android One priča još uvijek nije završena, a tome svjedoči i najnoviji Android One smartfon predstavljen za japansko tržište.

Oglas

Riječ je o pametnom telefonu naziva Sharp X1 koji će se prodavati ekskluzivno u Japanu, a dolazi na tamošnje tržište godinu dana nakon prvog Andorid One smartfona u toj zemlji koji je bio Sharp Aquos 507SH.

Sharp je poznat po proizvodnji veoma kvalitetnih i prekrasno dizajniranih smartfona, a ovoga puta na red je došao model srednje klase naziva Sharp X1 koji dolazi sa 5.3-inčnim IGZO LCD ekranom 1080p rezolucije. Sa stražnje se strane nalazi glavna kamera sa senzorom od 16.4 MP i LED bljeskalicom, dok je prednja strana rezervirana za širokokutnu 8 MP selfie kameru.

Unutar kućišta se smjestila prilično velika baterija kapaciteta 3.900 mAh za koju proizvođač tvrdi kako Sharp X1 korisnicima može pružiti i do četiri dana autonomije pri normalnom korištenju. Ova baterija se puni putem USB Type-C porta, a sa prednje strane ovog pametnog telefona našao se i neizbježni senzor otiska prsta.

U svome se radu ovaj smartfon srednje klase oslanja na Qualcomm Snapdragon 435 procesor koji je uparen sa 3 GB RAM-a i 32 GB proširive interne memorije. Kao operativni sustav naveden je Android 7.0 Nougat. Sharp X1 je između ostaloga i vodootporan te otporan na prašinu, a prodavat će se u Japanu u bijeloj, tamnoljubičastoj i zelenoj boji.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.