Sharp uskoro počinje sa proizvodjnom OLED TV panela

Fotografija članka: Sharp uskoro počinje sa proizvodjnom OLED TV panela

Sharp Corp namjerava razvijati velike organske elektroluminescentne zaslonske panele za korištenje u tankim i savitljivim TV prijamnicima.

Oglas

Elektronička tvrtka Sharp planira utrošiti 57,4 milijarde Japanskih jena za izgradnju OLED proizvodnih linija u svojim postrojenjima u gradovima Sakai i Taki. Foxconnov predsjedavajući Terry Gou je pokazao namjeru da preuzmu Sharp Corp od sadašnjeg većinskog vlasnika, tajvanske firme Hon Hai Precision Industry Co. A želja za preuzimanje iz Foxconna je radi velikog interesa za OLED panele.

Novi bi pogoni trebali započeti s radom između travnja i lipnja iduće godine. iz firme kažu da namjeravaju masovno proizvoditi male i srednje OLED panele za laptope i pametne telefone u Taki postrojenju dok bi u Sakaiju trebali promicati razvoj velikih zaslona za televizore. Sharp će također nastavit razvoj 8K UHD ekrana sa tekućim kristalima za buduće televizore.

Radi visokih cijena i ograničene dostupnosti udio OLED-a u ukupnom tržištu televizora i dalje je malen. Očekuje se da će globalni prodaja OLED TV-a preći 2 milijuna jedinica 2017. godine, prema procjenama istraživanja tržišta. Tu Foxconn i Sharp Corp vide veliki potencijal, no još jedan im je problem firma HiSense koja je vlasnik licence za ime Sharp na televizorima u Sjevernoj Americi, unatoč tužbama nema napretka po pitanju brenda. Unatoč tome osim u Japanu iz Sharpa namjeravaju otvoriti proizvodnju i u Americi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.