Sharp Pi: dual kamera i senzor otiska prsta u entry-level klasi!

Fotografija članka: Sharp Pi: dual kamera i senzor otiska prsta u entry-level klasi!

Sharp je službeno predstavio svoj novi pametni telefon koji je prvi iz Pi serije, a odlikuju ga entry-level specifikacije te tradicionalni 16:9 zaslon.

Oglas

Sharp Pi dolazi sa plastičnim kućištem te lažnim antenskim linijama na stražnjem panelu gdje se u donjem lijevom kutu našao i otvor zvučnika. Ovaj je entry-level pametni telefon predstavljen u Vijetnamu i Indoneziji, a dolazi sa 5.2-inčnim ekranom HD rezolucije te sa 2 GB radne memorije.

Sharp Pi se u svom radu oslanja na četverojezgreni MediaTek MT6737T procesor koji je uparen sa izrazito skromnih 16 GB interne memorije koja se srećom može dodatno proširiti zahvaljujući MicroSD karticama. Sharp je u ovaj uređaj usprkos entry-level kategorije odlučio ugraditi dvostruki modul stražnje kamere koja raspolaže 13 MP primarnim i 2 MP sekundarnim senzorom. Naravno, dvostruki senzori na stražnjoj kameri ne moraju nužno značiti i dvostruko bolje i kvalitetnije fotografije.

Sharp Pi korisnicima nudi i 8 MP prednju selfie kameru, a unutar home tipke našao se ukomponiran i senzor otiska prsta koji je također zaštitni znak uređaja minimalno srednje kategorije. Kao operativni sustav naveden je Android 7.0 Nougat, a za autonomiju ovog uređaja brine baterija kapaciteta 3.000 mAh. Od opcija povezivanja između ostalog se navodi i Bluetooth 4.0, LTE i Wi-Fi podrška. Ovaj se uređaj u Vijetnamu i Indoneziji prodaje po cijeni od nekih 130 američkih dolara, a trenutno nije poznato hoće li se naći na još kojem tržištu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.