Sharp Aquos Zeta: flagship smartfon sa Ricoh kamerom

Fotografija članka: Sharp Aquos Zeta: flagship smartfon sa Ricoh kamerom

U našu je redakciju stigao nedavno predstavljeni Huawei P9 kojega smo od milja nazvali „dvookim čudovištem“ – pitate se kakvu poveznicu ima ovaj flagship sa uređajem iz naslova? Čitajte dalje…

Oglas

Baš kao što je Huawei sklopio partnerstvo sa kompanijom Leica kako bi dobili što kvalitetnije kamere na flagshipu, tako je i Sharp ušao u suradnju sa mogli bismo reći premium kompanijom Ricoh koja se između ostaloga bavi i proizvodnjom fotografske opreme.

Dakle, Sharp Aquos Zeta će doči sa stražnjom kamerom od 22.6 MP koja će se zahvaljujući Ricoh potpisu naći među najboljim kamerama trenutno dostupnima na tržištu smartfona. Na žalost, ne raspolažemo informacijama koliko je točno u cijeloj toj priči Ricoh „upleten“ – dakle u razvoj kamere, ali i njezinog softvera.

Osim priče o kameri, saznali smo i kako će nadolazeći Sharp Aquos Zeta flagship imati vodonepropusno kućište koje će ispod poklopca čuvati Qualcomm Snapdragon 820 procesor uparen sa 3 GB radne memorije. Ovaj se Qualcomm-ov procesor nalazi u gotovo svim flagship pametni telefonima trenutno dostupnima na tržištu, tako da nas ne čudi da se i Sharp odlučio upravo za njega.

Navodno će Sharp Aquos Zeta krasiti IGZO ekran 1080p rezolucije čija dijagonala još uvijek nije poznata, no pretpostavljamo da će biti više od 5 inča, sudeći prema današnjim flagship trendovima. Pojavila se i slika ovog uređaja, koja ako je točna prikazuje i boje u kojima će Sharp Aquos Zeta biti dostupan, a to su zelena, crna i bijela. Možemo reći da smo iznenađeni izborom zelene boje, a koliko su sve ove informacije točne saznat ćemo na službenom predstavljanju čiji datum još uvijek nije objavljen.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.