Sharp Aquos SH-03H novi preklopni pametni telefon, onako retro

Fotografija članka: Sharp Aquos SH-03H novi preklopni pametni telefon, onako retro

Japanska kompanija je u suradnji s domaćim telekomom DoCoMo predstavio novi preklopni pametni telefon koji ćete prepoznati pod nazivom Sharp Aquos SH-03H.

Oglas

Zanimljivo je kako promoviraju ovaj uređaj – kao preklopni s posebnom tipkom za otvaranje – kada je stisnete uređaj se automatski otvori i spreman je za rad. To smo već vidjeli… u stvari imali takav sustav otvaranja još prije 10-ak godina na Panasonicovim mobitelima, u ono vrijeme prije iOS-a i Androida.

Ipak, ima ovdje i noviteta kao što je Touch Cruiser koji ima elektrostatički senzor koji uvelike olakšava rad na smartfonu. Primjerice, ako surfate Internetom možete koristiti i touchpad prijenosnog računala što je zanimljiva kombinacija. Inače, možete snimiti do 30 audio poruka ili telefonskih razgovora do dužine od 5 minuta.

Sharp Aquos SH-03H ima i IP5X/7 certifikat što znači da je vodootporan i otporan na prašinu, a kažu i kako ima i visok stupanj zaštite podataka – primjerice podaci u samom uređaju i na microSD kartici su posebno kriptirani. Uređaj radi na nešto starijem Android 4.4 KitKat OS-u, ima bateriju od 1410 mAh koji će izdržati do 600 sati na čekanju. Ekran je 3,4 inčni s PureLED pozadinskim osvjetljenjem i qHD rezolucijom od 540 x 960 točaka. Inače radi na Qualcommovom Snapdragon 200 procesoru, ima 1 GB Ram-a i 4 GB interne memorije.

Saznali smo kako će se Sharp Aquos SH-03H pametni telefon prodavati samo na japanskom tržištu, a navodno će se prodavati korporativnim klijentima. Znamo što mislite, niti nama ovo nije jasno, ali to su Japanci… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.