Sharp Aquos S3 je najkompaktniji 6-inčni smartfon do sada

Fotografija članka: Sharp Aquos S3 je najkompaktniji 6-inčni smartfon do sada

Možemo bez sumnje zaključiti kako nas uvijek ugodno iznenade novi proizvodi japanske kompanije Sharp, pogotovo kada je riječ o pametnim telefonima.

Oglas

Tako je ovoga puta službeno predstavljen Sharp Aquos S3 koji je prema navodima kompanije najkompaktniji 6-inčni pametni telefon na svijetu. Naime, ovaj telefon dolazi sa 148.2 milimetara dužine i 74.2 milimetara širine što je kako kompanija Sharp navodi čak 3.5 milimetara kraće i 1.2 milimetara uže od 6-inčnog LG V30 smartfona.

Sharp Aquos S3 dakle dolazi sa već spomenutim IPS LCD ekranom dijagonale 6 inča koji ima popularni 18:9 omjer slike te rezoluciju 2.160 x 1.080 piksela. Na prednjem se panelu našao i mali izrez to jest „zub“ u iPhone X stilu, a sami ekran nudi kontrast od 1500:1 te svjetlinu od 550 Nita. Na stražnjem se panelu nalazi okomito položen dvostruki modul kamere koji ima 12 MP primarni senzor sa pikselima veličine 1.4um te otvorom blende f/1.75 i 13 MP sekundarni senzor koji služi za „Portrait“ način rada.

U svome se radu ovaj japanski pametni telefon oslanja na Qualcomm Snapdragon 630 procesor koji je uparen sa 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Ispod poklopca se nalazi i baterija kapaciteta 3.200 mAh koja brine za autonomiju uređaja, a dolazi i sa Quick Charge 3.0 podrškom za brzo punjenje. Sharp-ovo se Smile UX korisničko sučelje nalazi povrh Android 8.0 Oreo operativnog sustava.

Trenutno će se Sharp Aquos S3 pojaviti u prodaji na Tajvanu prvog travnja po cijeni od nekih 330 Eura.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.