SGS4 s Exynos čipom – visoki rezultati benchmark testova zahvaljujući overclockingu

Fotografija članka: SGS4 s Exynos čipom – visoki rezultati benchmark testova zahvaljujući overclockingu

Ne namještaju se samo utakmice. Samsung Galaxy S4 također ima neregularne rezultate u benchmark testovima. Poznata mrežna stranica AnandTech, je objavila zanimljiv članak oko “optimizacije” Galaxy S4 smartphonea, da bi pokazali koliko je verzija s Exynos čipom u mogućnosti postići učinkovitost vrhunske grafike.

Oglas

 

GPU u modelu Exynos OCTA je , koji obično radi na 480 MHz : Pokretanjem raznih , i sličnih testova dolazi do ” automatskog mijenja rada na 533 MHz“ ili do overclockinga, ali samo za sintetička mjerenja. To se ne odnosi na stvarne mogućnosti. Ovim overclockingom se u prosjeku osigurava 10% poboljšanje u performansama.

Za detalje pročitajte cijeli članak na -u. Mi bi dodali da postavljanje sata frekvencije do maksimuma pokretanjem mjerila se ne odnosi samo na Exynos čipove već i za Qualcomm. I opet se pokazalo da smo odavno u pravu jer ne vjerujemo sintetičkim mjerilima budući da nisu stvarni pokazatelji efikasnosti.

Zato mi volimo isprobati učinkovitost uređaja koje testiramo igranjem igara. Pri tome se usput još i zabavimo. Nažalost sve više nailazimo na neregularnosti kojima se na razne načine žele prikazati koliko je neki proizvođač ili model bolji u odnosu na druge. Za sada nema nikakvih službenih objava od strane Samsunga oko otkrivene manipulacije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.