SGI InfiniteStorage 6700

Racunalo.com foto

Službeno predstavljanje platforme bilo je na NAB 2006, konferenciji koja se održavala krajem mjeseca travnja. Tada su već bile pokrenute dvije instalacije. Jedna u NASA Ames Research Centru, a druga u Pacific Title & Art Studiju.


Mnoge grane industrije, koje se navode kao ciljna skupina, imati će koristi od SGI InfiniteStorage 6700 sustava:
TV produkcija – 4GB Fibre Channel povezivost i multi-gigabajtna propusnost omogućuje uptavljanje i rad s velikim količinama podataka, njihovu pohranu te veliku brzinu prijenosa. Dizajn InfiniteStorage 6700 sustava omogućuje laku integraciju s postojećim sustavima za pohranu podataka.
Filmska produkcija – SGI InfiniteStorage 6700 namijenjen je posebnim potrebama filmske produkcije gdje je vrlo bitna brzina izvođenja operacija. Svojom specijaliziranom nisko-latentnom arhitekturom omogućava izvođenje operacija u stvarnom vremenu pri rezoluciji materijala u 2K, 4K i više.
Znanost – Znanstvenicima u područjima kao što su fizika, tehničke znanosti, bioinformatika i nanotehnologija potreban je brzi prijenos i veliki prostor za pohranu podataka. Potrebnu brzinu i prostor može im pružiti SGI InfiniteStorage 6700.
Meteorologija – Praćenje klimatskih promjena, predviđanje vremena i podaci o kretanjima mora i oceana svakodnevica su svih meteoroloških zavoda. Veliki broj meteorologa koristi model simulacije, kojemu se zada određena formula po kojoj se dobivaju sve moguće atjosferske varijacije. Bržim protokom podataka, koji omogućava SGI InfiniteStorage 6700, postižu se znatno bolji i precizniji  rezultati s većom brzinom pronalaženja uskih grla, preciznije analize te preciznije vremenske prognoze.
Vladine institucije  – Vojne  i obavještajne institucije generiraju velike količine podataka koji se svakodnevno prikupljaju. Kako bi se smanjila opterećenost podacima i ubrzao tijek analize, SGI InfiniteStorage 6700 pohranjuje podatke kontinuirano, po njihovoj važnosti. Na taj način smanjuje se vrijeme procesa analize i svi potrebni podaci postaju lako dostupni.


SGI InfiniteStorage 6700 optimalan je za aplikacije koje zahtijevaju nisko-latentnu arhitekturu i veliki protok podataka mjeren u tisućama megabajta (MB), a sve češće i nekoliko gigabajta (GB) u sekundi. InfiniteStorage 6700 je jedinstven, napredni sustav za pohranu podataka, temeljen na DataDirect Networks tehnologiji.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.