SGI i Microsoft zajedno na HPC tržištu

Racunalo.com foto

Razlog ove suradnje je sve veća poražnja od strane korisnika koji se susreću sa sve većom složenošću rada na različitim operativnim sustavima. U SGI ponudi od sada se nalaze i rješenja koja će prejostiti taj jaz.
Dodavši SGI Altix XE rješenje s Intel Xeon i Windows Compute Cluster Serverom svojoj trenutnoj ponudi, cilj tvrtke je tržištu ponuditi rješenja koja će podržavati mješovitu infrastrukturu i na taj način približiti HPC širem tržištu uz još povoljnije cijene .


OEM ugovor podupire SGI-ev razvoj strategije tržišta, prvenstveno media data management, industrijski dizajn u automobilskoj i avio-industriji, te državnoj upravi i akademskoj zajednici gdje se korisnici vrlo često susreću s mješovitom infrastrukturom.


Windows Compute Cluster Server pouzdana je HPC platforma koja omogućuje HPC clusterima jednostavniji razvoj, upravljanje i integraciju s postojećom infrastrukturom i alatima, omogućujući pritom znanstvenicima i inženjerima da se usredotoče, u prvom redu, na istraživanja. SGI Altix XE cluster pokazao se dosljednim zbog svog jednostavnog razvoja, nadogradnje i tvorničkih konfiguracija optimiziranih za napredne analitičke aplikacije, kao što su LS-DYNA, MD Nastran, ABAQUS ili Star-CD.


SGI Altix XE cluster sustav sa Windows Compute Cluster Serverom biti će dostupan početkom ožujka 2007. godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.