SES ASTRA partner europskom sustavu satelitske navigacije Galileo

Fotografija članka: SES ASTRA partner europskom sustavu satelitske navigacije Galileo

Sporazum su u Munchenu potpisali Gerhard Bethscheider, generalni direktor ASTRA TechCom Servicesa te Francesco D’Amore i Hubert Wanke, generalni direktori Spaceopala.

Ugovor je obuhvaćen u jednom od  šest Galileo Work Packages (WPs) koje je Europska komisija i Europska svemirska agencija (ESA) identificirala kao neophodne za razvoj Galileova Full Operational Capability (FOC). WP6 Framework Contract posvećen je pripremanju aktivnosti kao i svim radnim službama koje zahtjeva potpuno lansiran sustav Galileo.

Doprinos ASTRA TechCom Services za WP6 obuhvaća inženjersku podršku za Spaceopal kao i vodeću ulogu u kategoriji In Orbit Testing (IOT) Galileovih FOC satelita. U tu svrhu, ASTRA TechCom Services radit će putem svoje podružnice Redu Space Services kako bi iskoristila Galileova infrastrukturu IOT u Redu za isporuku ove kritične usluge. Nadalje, okvirni ugovor priprema teren za budući razvoj Galileo Data Distribution Network (GDDN). Redu Space Services je zajednički projekt ASTRA TechCom Servicesa i proizvođača svemirskih sustava QuinetiQ te upravlja ESA centrom u Redu.

Sa sjedištem u Betzdorfu, SES upravlja satelitskim sustavom ASTRA, pružajući sveobuhvatni portfelj rješenja za emitiranja i pristup širokopojasnom Internetu za korisnike u Europi i šire. ASTRA TechCom Services specijalizirana je tvrtka za tehničke usluge, potpuno je u vlasništvu SES-a, koja donosi prilagođena rješenja koja odgovaraju preciznim tehničkim potrebama klijenata u satelitskoj industriji, od satelitskih operatera do radijskih i televizijskih postaja. ASTRA TechCom Services posjeduje ISO 9001 :2008 certifikat te pruža širok spektar satelita, zemaljskih i mrežnih inženjerskih stručnosti. Tvrtka pruža sustav „ključ u ruke“ kao i integrirane satelitske i zemaljske usluge iz svojih primarnih objekata u Betzdorfu (Luksemburg) i Redu (Belgija).

Spaceopal je zajednički projekt talijanske tvrtke Telespazio i njemačke tvrtke DLR Gesellschaft für Raumfahrtanwendungen (GfR) mbH, kojeg je osnovao njemački Aerospace centar (DLR) za pružanje operativnih usluga Galileo sustavu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.