Sense Consulting: EU konzultanti, prolazni trend ili zanimanje budućnosti?: EU konzultanti, prolazni trend ili zanimanje budućnosti?

Fotografija članka: Sense Consulting: EU konzultanti, prolazni trend ili zanimanje budućnosti?: EU konzultanti, prolazni trend ili zanimanje budućnosti?

Izvršna direktorica u Sense Consultingu Tatjana Štefanac otkriva: zašto svi žele biti EU konzultanti, a samo rijetki u tome uspijevaju.

Oglas

Tatjana Štefanac, izvršna direktorica Sense Consultinga, u novom broju analitičke publikacije Konsenseus donosi osvrt na rastuće tržište EU konzaltinga uz savjete kako razlikovati istinske profesionalce od pojedinaca koji misle da je za poslovni uspjeh dovoljno prepoznati pravu priliku. Budući da se oporavak hrvatskog gospodarstva gotovo isključivo vezuje uz uspješnost u iskorištavanju sredstava iz EU fondova, nimalo ne čudi da je EU konzalting na vrhu ljestvice najpopularnijih i najplaćenijih zanimanja, pa je pravi trenutak da se EU konzalting predstavi široj javnosti.

U publikaciji se navodi kako je potrebno jasno naglasiti da sredstva iz EU fondova nisu na dohvat ruke, ali činjenica da je Hrvatskoj u sedmogodišnjem razdoblju dostupno više od 8,5 milijardi € europskog novca jasno govori da se trud itekako isplati. Otezanje s uspostavom potrebnih procedura i dodjeljivanjem akreditacija za upravljanje i nadzor fondova EU od strane Europske komisije, nerijetko inertna hrvatska državna uprava te nedostatak školovanih kadrova jasno pokazuju da se cijela priča nikako ne može svesti samo na EU konzultante.

Tatjana Štefanac za Konsenseus je izjavila: „EU konzultanti nisu čarobnjaci ni iluzionisti koji mogu jednom pravom formulom pobijediti recesiju i ostale probleme koji godinama priječe hrvatski gospodarski razvoj, već predstavljaju sponu između poduzetnika i države odnosno privatnog i javnog sektora jer svojim znanjem popunjavaju procijep na obje strane. Pružajući potporu poduzetnicima u pripremi i provedbi projekata kojima planiraju povući dostupna sredstva te institucijama da ih što učinkovitije alociraju, konzultanti doprinose win-win situaciji, što dokazuje njihovu vrijednost i važnost“.

Sense Consulting: EU konzultanti, prolazni trend ili zanimanje budućnosti

Publikaciji analizira i tržište koje u obliku vrhovnog mehanizma vrlo strogo sankcionira svaki neuspjeh pružatelja konzultantske usluge. Kada je Hrvatsku neposredno prije ulaska u recesiju zahvatila dioničarska groznica, mnogi su se pojedinci, neovisno o kompetencijama, mahom upuštali u poduzetnički rizik računajući na laku, brzu i veliku zaradu. Tržištem je uskoro zagospodarila recesija, a osim najkvalitetnijih pojedinaca koji su se uspjeli na vrijeme prilagoditi izazovima osiromašenog tržišta ostala je tek gomila dugova i poneka dionica za uspomenu. Ista stvar će se, navodi se u novom broju Konsenseusa, dogoditi sa svim lošim, prosječnim pa i dobrim konzultantima koji računaju na svoj dio EU kolača. Jer, na tržištu mogu uspjeti – samo najbolji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.