Selfies – Automattic, tvorci WordPressa, napravili novu aplikaciju!

Fotografija članka: Selfies – Automattic, tvorci WordPressa, napravili novu aplikaciju!

Voljeli ih ili ne, snimali ih ili ne, snimanje selfija je danas veliki hit, riječ je čak upisana i u moderni riječnik. A evo i nove Android aplikacije – Selfies.

Oglas

Za one koji ne znaju, Selfie su fotografije snimljene s prednjom kamerom na mobilnom uređaju. Nećemo sada ulaziti u filozofiju ili psihologiju zašto mnogi imaju potrebu snimate se u raznim “pozama” i to dijeliti uglavnom na društvenim mrežama, ali očito je kako većina ne želi biti anonimna, žele se istaknuti s nečim. Pa, kad ne možete postati popularni pljačkajući banke (i to se danas radi digitalno!), bar možete snimiti neku izazovnu fotku (pogotovo tinejdžerke!) i privući pažnji. Pitanje je samo jeste postigli upravo ono što želite? No, dobro, rekli smo – nećemo u filozofske vode, fotkajte se kako hoćete, briga nas… :)

Vratimo se mi na aplikaciju Selfies. tvrtka Automattic, inače tvorci poznatog WordPress CMS-a (Content Management System), napravili su vlastitu aplikaciju. Ona se već nekoliko dana nalazi na Google Playu i dostupna je za besplatan download, no još uvijek je u fazi kodiranja, a autori aplikacije svakako mole korisnike da je probaju i jave kako ima se sviđa aplikacija.

Iako je aplikacija downloadana tek nekoliko stotina puta, za očekivati je kako će ta brojka naglo narasti, saznali smo kako je tvrtka dobila izdašnu investiciju u svibnju od čak 160 milijuna dolara. Naravno, vaše selfije preko aplikacije Selfies možete dijeli ti na Facebooku, Twitteru, Instagramu i drugim društvenim mrežama. Ako aplikacija postane dovoljno popularna, u Automatticu kažu kako će razviti i inačicu za iOS.

Svakako isprobajte aplikaciju Selfies, besplatna je, a downloadati je možete .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.