Seiko Epson i Sony ulaze u zajednički razvoj LCD-a

Fotografija članka: Seiko Epson i Sony ulaze u zajednički razvoj LCD-a

Seiko Epson i Sony ulaze u zajednički razvoj LCD-a

Seiko Epson Corporation ("Epson") i Sony Corporation ("Sony") objavili su da će uskoro započeti razgovore o savezništvu u području malih i srednje velikih LCD zaslona, što bi uključivalo i prijenos dijela poslovne imovine tvrtke Epson na tvrtku Sony. Stranke se nadaju da će postići zakonski obvezujući konačan sporazum do kraja lipnja 2009. godine.

Dosad je Epson Imaging Devices Corporation ("Epson Imaging"), podružnica tvrtke Epson, provela niz mjera s ciljem restrukturiranja dijela svog poslovanja koji je usmjeren na mala i srednje velika LCD rješenja. Istovremeno, Epson Imaging nastoji unijeti promjene u svom proizvodnom portfelju, razvijajući originalna rješenja visoke rezolucije i rješenja za široki kut gledanja, temeljena na tvrtkinim amorfno silikonskim TFT tehnologijama i nisko temperaturnim polisilikonskim (LTPS) TFT tehnologijama. Savezništvo sa Sonyjem omogućilo bi bolju iskoristivost LCD tehnologije i proizvodnih kapaciteta amorfno silikonskih TFT rješenja tvrtke Epson Imaging kao i podmirivanje šireg raspona korisničkih potreba.

U sklopu svog poslovanja na malim i srednje velikim LCD rješenjima, tvrtka Sony usredotočena je na područje LTPS-TFT LCD tehnologije, a s ciljem ubrzanja procesa razvoja i komercijalizacije, tvrtka Sony također je odlučila konsolidirati resurse u podružnici Sony Mobile Display Corporation ("SMD"), objedinjujući razvoj, dizajn i proizvodnju čime će osnažiti svoju strukturu poslovanja. Kroz predloženo savezništvo, Sony namjerava povećati konkurentnost odjela za mala i srednje velika LCD rješenja pripajanjem bogatog raspona Epsonovih tehnologija, naročito Epsonove amorfno silikonske TFT tehnologije, kao i LCD idejnih projekata i proizvodnih kapaciteta.

Seiko Epson i Sony ulaze u zajednički razvoj LCD-a

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.