SEE Digi.TV – održana radionica o digitalnoj televiziji projekta Digitalna televizija

Fotografija članka: SEE Digi.TV – održana radionica o digitalnoj televiziji projekta Digitalna televizija

Na radionici o digitalnoj dividendi predstavljen je projekt Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi: SEE Digi.TV, te su vođene tri panel rasprave o digitalnoj televiziji i digitalnoj dividendi.

Oglas

U Zagrebu je ovog tjedna u Hotelu Dubrovnik održana radionica o digitalnoj televiziji. Radionicu su organizirali Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Agencija za elektroničke medije (AEM), u sklopu međunarodnoga projekta „Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi – SEE Digi.TV“, financiranog sredstvima iz instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Radionica je organizirana za dionike hrvatskog tržišta, s ciljem povećanja svijesti o prelasku na digitalnu televiziju te mogućnostima koje se pružaju kroz uporabu oslobođenog dijela spektra, tzv. digitalne dividende, a mogu pridonijeti poboljšanju postojećih i uvođenju novih usluga te pozitivno utjecati na smanjenje digitalnog jaza.

U uvodnom dijelu projekt SEE Digi.TV predstavili su predstavnici Agencije za poštu i elektroničke komunikacije Republike Slovenije (APEK), vodeći projektni partner, te predstavnici HAKOM-a i AEM-a, kao hrvatski projektni partneri.

Teme raspravljene tijekom panela obuhvaćale su mogućnosti korištenja digitalne dividende u Republici Hrvatskoj, platforme za distribuciju televizijskih programa i budućnost naplatne TV u Hrvatskoj, te regulaciju televizije sustavom koncesija i tehnološke neutralnosti. Na radionici su sudjelovali predstavnici nakladnika, ministarstava i sveučilišta.

U provedbi projekta sudjeluje ukupno trinaest partnera iz deset zemalja regije uz jednog strateškog partnera i promatrača. Partneri na projektu su uglavnom regulatorna tijela nadležna za regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija i elektroničkih medija u svojim zemljama ili druge institucije aktivne na području informacijskih i komunikacijskih usluga:  Albanija (NCRT), Austrija (RTR), Bosna i Hercegovina (CRA), Crna Gora (AEM i EKIP), Hrvatska (HAKOM i AEM), Italija (Informest i AGCOM),  Mađarska (IVSZ), Makedonija (SRD), Slovenija (APEK i Sintesio) i Srbija (RBA).

Više informacija o SEE Digi.TV projektu nalazi se na službenim web stranicama projekta – .

Dodatak:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.