Seagate Backup Plus 5TB prijenosni HDD diskovi ogromnog kapaciteta

Fotografija članka: Seagate Backup Plus 5TB prijenosni HDD diskovi ogromnog kapaciteta

Vjerojatno će mnogi reći kako diskovi od 5 TB i nisu neka novost. I nisu, jer i mi imamo dva… ali 3,5 inčna. Novi Seagate Backup Plus 5TB su eksterni diskovi velikog kapaciteta smješteno u 2,5 inčno kućište.

Oglas

Razlika u veličini ovih diskova je velika, tako da novi Seagate Backup Plus 5TB HDD disk zaista možemo nazvati prijenosni. Naime, veći 3,5 diskovi su teški i veliki, mogu se prenositi ali zauzimaju dosta mjesta i imaju posebno napajanje. Ovdje toga nema, potreban je samo USB kabel i stvar je riješena. Naravno, podržava USB 3.0, a kompatibilan je i s USB 2.0 standardom.

Kome trebaju ovakvi diskovi? Svima! Pretpostavljamo kako su u prvom redu namijenjeni za backup, odnosno snimanje podataka koje ne koristite svaki dan a opet im možete relativno brzo pristupiti. Rad diska se temelji na Seagateovoj novoj BarraCuda tehnologiji predstavljenoj prošlog mjeseca, a koja omogućuje u 2,5 inčni disk postavljanje ploča svaka od po 1 TB. Inače se vrti na 5400 rpm, a cijeli je disk smješten u relativno malo kućište debljine od tek 20,5 milimetara, što je nešto više od dva prosječna smartfona kada stavite jedan na drugi.

Kada smo već spomenuti backup podataka, dostupan vam je i Seagate Dashboard softver, a koji omogućuje pohranu podataka sa više lokacija – lokalno, mobilni uređaji, društvene mreže i cloud. Kompatibilan je s PC i Mac standardima, ovi drugi moraju prvo instalirati NTFS drivere.

Novi Seagate Backup Plus 5TB HDD diskovi dolaze u više boja (crna, srebrna, siva, crvena i plava) i u ovom trenutku nemaju konkurenciju (prvi konkurent ima disk od 4 TB), no bez obzira na to cijena im je privlačna – 5 terabajta za 189,99$, nije loše… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.