Schneider Electric u Celju predstavio rješenja za optimizaciju poslovnih rezultata

Fotografija članka: Schneider Electric u Celju predstavio rješenja za optimizaciju poslovnih rezultata

Altivar Process ATV 600 i 900 pružaju sve informacije u realnom vremenu zahvaljujući direktnom spajanju na intranet/internet. Altivar Machine Altivar 320 i 340 smanjuju troškove instalacije i povećavaju učinkovitost stroja. Logički kontroler M251 odlikuje se brzinom od samo 22 mikrosekunde po instrukciji.

Oglas

Schneider Electric je na Međunarodnom sajmu automatike i  mehatronike IFAM u Celju predstavio svoja najnovija rješenja na polju optimizacije poslovnih rezultata i smanjenja operativnih rashoda (OPEX). Cjelokupna ponuda industrijskog segmenta time je pojačana s novim proizvodima i uslugama,  koji se šire i na nova područja kao što su rudarstvo, nafta i plin te metalna i mineralna industrija.

Nagrađivani Altivar Process, prvi service oriented drive na tržištu, odnedavno je obogaćen novim frekventnim pretvaračima (VSD – variable speed drive) ATV 600 i 900, koji omogućuju korisnicima sve od jednostavnih jednopogonskih rješenja do najkompliciranijih višepogonskih aplikacija s naprednim funkcijama. No, ATV 600 i 900 su više od frekventnih pretvarača. Zahvaljujući mogućnosti direktnog spajanja na intranet i/ili internet mrežu, sposobni su sve informacije pružiti u realnom vremenu, ne samo pogonskim inženjerima, već i svima ostalima, čime dolazi do ubrzanja procesa i značajnog, čak i do 20-postotnog smanjenja zastoja bez dodatnih ulaganja.

Instalacijom VSD ATV 600 lakše se upravlja pumpama, između ostalog i smanjenjem vremena zastoja zbog zakrčenja, smanjuje se utrošak energije, a zahvaljujući predefiniranim konfiguracijama moguće je u vrlo kratkom vremenu finalizirati pogon s traženim performansama, što skraćuje vrijeme puštanja u rad i adaptacije. ATV 900 nalazi svoju primjenu i kod naftnih bušotina ili rafinerija, prvenstveno omogućavajući neometan rad i u situacijama nestanka struje.

Zahvaljujući naprednoj kontroli motora ATV 900 pogoni odlični su za zahtjevne pogone, za transportere, strojeve za upravljanje otpadom i kranove, što ih čini idealnima za industriju metala i minerala.

Najavljeni su i novi komplementarni modeli u ponudi Altivar Machine, Altivar 320 i Altivar 340. Novi su modeli unaprijeđene učinkovitosti, u openloop i closedloop kontroli motora, i produljenog vijeka trajanja u odnosu na prijašnje modele. Smanjenjem konačne cijene strojeva, troškova instalacije, broja vanjskih uređaja te utroška inženjerskog i dizajnerskog vremena, Altivar Machines povećavaju učinkovitost stroja i ekonomičnost. Sve to zahvaljujući testiranoj i dokumentiranoj arhitekturi Schneider Electric’s MachineStruxure rješenja.

Glavna prednost Schneider Electric pred mogućim konkurentima je širina ponude koja uključuje proizvode i usluge u području upravljanja energijom, uz stalno uvođenje inovacija u serije logičkih kontrolera s M221, M241 i M251. Svi oni postavljaju nove standarde u klasi, od M221 do uključenog Web i FTP servera, serijskog USB, CANopem, Modbus TCP i Ethernet/IP spojeva na najjačem modelu M251. Posljednji se odlikuje sa samo 22 µs po instrukciji.

Svima je zajednički i intuitivno strojno programiranje s unaprijed pripremljenom aplikacijom i funkcijskim modulima, kao i svim potrebnim značajkama i funkcionalnostima potrebnim za dizajniranje i izgradnju strojeva na jednostavniji i učinkovitiji način.

Prikazani novitet su i ultra-mali multifunkcionalni starteri za motore TeSys H Tritron, namijenjeni motorima do 3 KW/400 V. Njihove male dimenzije smanjuju potebu za prostorom u kontrolnim ormarima, pružajući čak četiri funkcionalnosti u samo 22,5 mm velikom kućištu: kretanje unaprijed, kretanje unazad, zaštita od preopterećenja motora i sigurnosno gašenje SIL3/PLe.

Predstavljen je i Telemecanique Sensors, odvojeni brend Schneider Electric specijaliziran za senzore i senzorsku tehnologiju. U širokom spektru senzora mogu se pronaći svi potrebni modeli, od detekcije položaja, pritiska, pojave objekta ili indentifikacije objekata, oblika i tomu slično.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.