Schneider Electric predstavio trofazna UPS rješenja s litij-ionskim baterijama

Fotografija članka: Schneider Electric predstavio trofazna UPS rješenja s litij-ionskim baterijama

Radi se o rješenjima za neprekidno napajanje (UPS) koja koriste litij-ionske baterije kao alternativu za VRLA (Valve Regulated Sealed Lead-Acid) baterije u sustavima koji se koriste trofaznom električnom energijom.

Oglas

Schneider Electric novim UPS sustavom pomaže korisnicima u nekoliko elemenata:

Učinkovitije iskorištenje prostora – litij-ionske baterije imaju veći energetski kapacitet, lakše su i zauzimanju manje mjesta. Riječ je o uređajima koji zauzimaju samo trećinu (pa i manje) prostora od usporedivih VRLA baterijskih rješenja, istog energetskog kapaciteta. To korisnicima ostavlja više mjesta za IT opremu i pojednostavljuje hlađenje, a sve to zajedno smanjuje kapitalna ulaganja i snižava tekuće operativne troškove.

Duže trajanje UPS uređaja i smanjenje troškova njihova održavanja – litij-ionske baterije traju duže i na taj način znatno smanjuju troškove održavanja do kojih dolazi zamjenom baterija.

Iako su VRLA baterije i dalje prevladavajuća tehnologija pohrane energije u UPS uređajima zbog svoje niske cijene i visoke pouzdanosti, litij-ionske baterije rješenje su za sve veći broj naših korisnika. Iako su početna ulaganja u UPS uređaje s litij-ionskim baterijama još uvijek veća od usporedivih uređaja temeljenih na VRLA baterijama, ta razlika u cijeni se tijekom nekoliko prošlih godina znatno smanjila. Ovisi o tome gdje se primjenjuju, rješenja utemeljena na litij-ionskim baterijama snižavaju ukupan trošak vlasništva od deset do 40 posto, tijekom svog vijeka trajanja.
– Pedro Robredo, potpredsjednik Odjela za Sustave sigurnog napajanja, Schneider Electric

Schneider-Electric rješenja za neprekidno napajanje trofaznom energijom utemeljena na litij-ionskim baterijama dostupna su odmah za projekte koji u svom dizajnu uključuju rješenja kao što su Symmetra MW, Galaxy 7000 i Galaxy VM, a šira ponuda tih uređaja bit će dostupna u drugoj polovici ove godine. Dodatna linija trofaznih UPS rješenja bit će dostupna tijekom 2017. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.