Scannr – aplikacija za skeniranje američkih i kanadskih vozačkih dozvola

Fotografija članka: Scannr – aplikacija za skeniranje američkih i kanadskih vozačkih dozvola

Na Appleovom iTunes web shopu pojavila se nova Scannr – ID Scanning, hrvatska aplikacija koja može skenirati američke i kanadske vozačke dozvole te automatski prepoznati maloljetnike.

Oglas

Kako se u SAD-u i Kanadi vozačka dozvola koristi kao glavni identifikacijski dokument, Scannr je primarno namijenjen vlasnicima noćnih klubova, barova i trgovina pićem koji zbog zakonske obaveze moraju ograničiti pristup maloljetnicima u svoj poslovni objekt.

Ipak, nama se zgodnim učinio podatak kako su Scannr aplikaciju razvile dvije hrvatske tvrtke – Infinum i PhotoPay.

Za razliku od drugih aplikacija iste funkcije, Scannr s vozačke dozvole ne očitava brojeve i slova već podatke izvlači iz barkoda, što osigurava znatno veću preciznost i pouzdanost pri radu. Tehnologiju skeniranja razvila je domaća tvrtka PhotoPay, a do sad se koristila u različitim bankarskim mobilnim aplikacijama (Erste, RBA, ABanka) za automatsko plaćanje računa/uplatnica.

Skenirane podatke korisnika aplikacije može naknadno analizirati ili pak na licu mjestu iskoristiti takozvani Bouncer mod odnosno izbacivački način rada. U ovom modu aplikacija nakon svakog skeniranja uspoređuje dob vlasnika vozačke dozvole s minimalnom vrijednošću podešenom od strane korisnika. U slučaju da je riječ o maloljetniku, ime vlasnika vozačke dozvole na ekranu smartfona je prikazano na crvenoj pozadini. Ako je riječ o punoljetnoj osobi, pozadina je zelena.

Scannr funkcionira na bilo kojem Appleovom mobilnom uređaju (iPhone, iPad, iPod Touch) koji je kompatibilan s operacijskim sustavom iOS 7. Uz aplikaciju napravljen je i marketinška web stranica, dostupna na .

Scannr - aplikacija za skeniranje američkih i kanadskih vozačkih dozvola

Građani SAD-a i Kanade aplikaciju mogu skinuti besplatno s iTunes trgovine te ju koristiti za probno skeniranje ograničenog broja vozačkih dozvola. Dodatne skenove moguće je kupiti unutar aplikacije. Najjednostavnija i najisplativija opcija je potpuno otključavanje aplikacije, za što je potrebno izdvojiti 24,99 USD.

No, ako nas pitate, nekako nam se ne čini da će je rado i koristiti jer su i preko bare, kao i u Europi, upravo maloljetnici jedni od primarnih potrošača pa tako i generatora zarade.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.