Savjeti: Tržište tableta u svakom dijelu svijeta raste. Želite li jedan za sebe, obratite pozornost na neke faktore prije kupnje.

Fotografija članka: Savjeti: Tržište tableta u svakom dijelu svijeta raste. Želite li jedan za sebe, obratite pozornost na neke faktore prije kupnje.

U posljednje vrijeme puno ljudi se zaljubljuje u slet tablet računala. Tablet računala zapravo nisu nova stvar, ali uvođenjem Appleovog iPada, postali su predmet želje.

Oglas

Nova studija provedena od strane poznatog tvrtke , pokazuje eksponencijalni rast prodaje svih modela bez obzira na proizvođače. Unatoč jakoj konkurenciji i dalje dominira iPad sa 69%, dok Samsung ima tržišni udio od 9,6% u posljednjem tromjesečju, i tako zauzima drugo mjesto.

Ako namjeravate uskoro sebi nabaviti jedan primjerak slate tableta, razmislite o sljedećim faktorima:

Prvi je operativni sustav. Njegov odabir je najvažniji jer u potpunosti utječe na sve aspekte vašeg budućeg iskustva u radu s uređajem. To je isto kao da odabirete zemlju u kojoj će te živjeti. Neke stvari su vam bliže i sličnije dosadašnjim iskustvima. U ovom trenutku, dvije su glavne platforme, iOS i Android, nešto manje je zastupljen BlackBerry OS, a Windows 8 kuca na vrata.

 

Drugi faktor je cijena. Razlike mogu biti dosta velike, ali nemojte smetnuti sa uma da neki proizvođači škrtare na komponentama da bi uštedjeli na troškovima i tako ponudili na tržištu jeftinije i ne toliko kvalitetne modele uređaja. Tako na primjer neki jeftiniji tableti koristite buntovni zaslon osjetljiv na dodir koji kao takav može imati otežani unos ako ne koristimo digitalnu olovku. S druge strane postoje skuplji modeli s kapacitivnim zaslonom za koji nije potrebna digitalna olovka za ugodan korisnički rad.

Za sljedeći primjer možemo uzeti razliku između tableta koji imaju 3G za spajanje na internet ili samo WiFi opcije, što također povećava ili smanjuje njihovu cijenu  za  krajnje potrošače. Zato dobro razmislite prije odluke o kupnji za što će te koristiti tablet. Da li će vam služiti kao sekundarno računalo ili kao zamjena za računalo na kome mislite ozbiljno raditi. Važno je da kupite pravi tablet za svoje potrebe iako dali i koju kunu više.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.