SAP započinje poslovnu godinu s više od 90 certificiranih stručnjaka

Racunalo.com foto

U drugom krugu, započetom krajem prošle godine, SAP je dvostruko osnažio svoj broj certificiranih. Naime, danas su službeno primljeni rezultati postupka testiranja te se novih 49 konzultanata pridružilo snaženju SAP stručnjaka iz tvrtki b4b, GBS IT, KING ICT, Siemens i S&T Hermes Plus.
SAP Edukacija dijeli se na tri glavne strukturne cjeline ovisno o ciljanoj publici tj. polaznicima edukacije. U prvoj je riječ o edukaciji za krajnje korisnike SAP aplikacija, zatim za pripadnike projektnih timova za potrebe implementacije SAP aplikacija, dok je treća cjelina za SAP konzultante. Formalno najpriznatiji status za poznavanje SAP-a kao aplikacije je status SAP Certificiranog konzultanta. Testovi za certifikaciju su strukturirani na način da obuhvaćaju sve dijelove pojedine aplikacije ili dijela rješenja. Testovi se ispunjavaju elektroničkim putem, a rezultati automatski spremaju u bazu podataka i šalju na analizu i provjeru u SAP AG Walldorf gdje se tada formalno izdaju certifikati i šalju svakom polazniku ovisno o unaprijed dogovorenoj metodi isporuke. Svaki certifikacijski test ima zadan minimum od 70% točnih odgovora za dobivanje certifikata. Najveći dio certifikacijskih ispita je potrebno završiti unutar vremenskog roka od 3 sata dok ima i onih koji traju maksimalno 2 sata.
„Dvostruko veći broj certificiranih SAP-ovih stručnjaka osigurati će snažan utjecaj na kvalitetu rada i pružanja usluga korisnicima SAP-ovih rješenja u ovoj poslovnoj godini. Naš je i strateški cilj akumulacija kvalitetnih kadrova i gospodarenje znanjem u hrvatskim okvirima i s upravo hrvatskim kadrovima. Ovakvim smjerom naša ideja inicirana početkom prošle godine o mogućnosti privremenog izvoza hrvatskih stručnjaka na globalnim projektima polako se ostvaruje. Specijalistička znanja koja ćemo osiguravati kroz Savjetodavni centar za maloprodaju i veleprodaju snažno će utjecati na ostvarenje naše ideje i poslovnih planova.“ riječi su Igora Dropulića, direktora SAP-a.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.