SAP WORLD TOUR konferencija – Nova realnost

Fotografija članka: SAP WORLD TOUR konferencija – Nova realnost

Cjelodnevni program nakon uvodnih izlaganja i panela „Quo Vadis Hrvatska“, bavio se prednostima i inovacijama SAP poslovnih programa u svakodnevnom poslovanju kako velikih poslovnih subjekata, tako i manjih i srednjih poduzeća. SAP i partneri predstavili su inovativna rješenja, a korisnici SAP aplikacija u Hrvatskoj prednosti i napredak koji su ostvarili korištenjem SAP-ovih rješenja u svakodnevnom poslovanju.

Uvodni dio konferencije SAP World Tour započeo je pregledom poslovanja SAP-a u Hrvatskoj u proteklom razdoblju te izazovima poslovanja u „novoj realnosti“. Igor Dropulić, direktor SAP-a, naglasio je da su zahtjevi „nove realnosti“ prisutni i na njih treba računati i u budućem poslovanju. A „nova realnost“ je pogoršana likvidnost poslovanja, novi moduli prodaje, podizanje operativne efikasnosti te zahtjev za što ranijim prepoznavanjem kvalitetnih ljudskih resursa.

Panel diskusija „Quo Vadis Hrvatska“, koja je okupila predstavnike Ministarstva financija, Hrvatskih izvoznika, HUP-a, Ekonomskog instituta te IT industrije, zaključena je predviđanjima sudionika o Hrvatskoj u 2010. godini.  Panelisti su se usuglasili da je glavni preduvjet uspjeha hrvatskog gospodarstva – samopouzdanje. Također i nastavljanje procesa informatizacije javne uprave, promjena ekonomske politike i zaustavljanje deindustrijalizacije Hrvatske.

 

SAP World Tour uvodno je pozdravio i njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj, dr. Bernd Fischer, koji je ponovio kako Njemačka vjeruje u sjajnu budućnost Hrvatske unutar EU-a, te u sposobnost Hrvatske da bude konkurentna na otvorenom tržištu EU-a. Helmut Fink, direktor poslovnog razvoja SAP EMEA regije predstavio je inovacije u SAP-ovim poslovnim programima kojima SAP potvrđuje da prati svoje korisnike i njihove potrebe omogućavajući im dostupnost poslovnih sustava na svim uređajima, u svakom trenutku, a bez potrebe za dodatnom nadogradnjom aplikacije.

Na kraju prvog dijela predstavljena je i prva knjiga na hrvatskom jeziku o korištenju SAP poslovnih programa u izdanju SAP-ovog partnera CubeServ naziva „SAP izvještavanje i analiza pomoću SAP BusinessObjectsa”. Popodnevni dio programa pokrivao je četiri odvojena tematska dijela na kojima su predstavnici SAP-a predstavili novitete u pojedinim poslovnim aplikacijama, a hrvatski korisnici tih aplikacija predstavili su prednosti i specifičnosti pojedinih aplikacija.

Konferencija je završena dodjelom certifikata partnerima kao zahvala na dugogodišnoj suradnji. Priznanja su dobili: b4b, IBM, Alfatec Group, Cisco, CubeServ, KING ICT, Siemens, Dialog, Enel i Strategic enterprise.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.