SAP vodeći na svjetskom tržištu poslovnog softvera

Racunalo.com foto

Na temelju nove metrike ukupnih primitaka od softvera, SAP je na prvome mjestu na sva tri softverska tržišta. Uz to, SAP sada ima i najveći tržišni udio u segmentu ERP-a koji se odnosi na upravljanje imovinom tvrtke(EAM).


„SAP je oduševljen time što mu je priznata vodeća tržišna uloga u svim kategorijama ERP-a širom svijeta,” kaže Léo Apotheker, predsjednik odjela rješenja i operacija za korisnike i član izvršnog odbora SAP AG. „Smatramo to potvrdom naše sposobnosti da uspješno ostvarujemo našu proizvodnu strategiju, kao i našega dobroga rada s korisnicima u zadovoljavanju njihovih sadašnjih i budućih potreba.” 


Gartner je po prvi put izračunao tržišni udio za segmente tržišta poslovnog softvera na svjetskoj razini temeljem metrike ukupnih primitaka od softvera koja održava promjene u toj grani, kao što su open source softver (OSS), poslovni modeli „na zahtjev“ te novi propisi. 


CRM – SAP-ova integralna strategija nastavlja jačati njegovu vodeću ulogu
Prema istraživanju Gartnera svjetsko tržište CRM doživjelo je snažan rast pri čemu su ukupni primitci od softvera porasli 13,7 posto. SAP je učvrstio svoj predvodnički položaj kao nositelj najvećega udjela na svjetskome tržištu CRM sa stopom rasta od 19,6 posto u odnosu na prethodnu godinu mjereno ukupnim primitcima od softvera.


SAP-ova se strategija usredotočuje na isporuku snažnih standardnih CRM funkcionalnosti s dubinskim procesima u sklopu djelatnosti (na primjer, upravljanje trgovinskom promocijom za potrošačke proizvode te upravljanje intelektualnim vlasništvom) koju omogućuje jedinstvena SAP-ova integracija rada s korisnicima i uredskog poslovanja. Ranije ove godine, SAP je dodatno unaprijedio svoju CRM strategiju predstavljanjem ponude na zahtjev koja povećava osnovu ciljnih korisnika za CRM proizvode tvrtke. Kako se tržište CRM konsolidiralo u 2005., SAP je zabilježio porast narudžbi od organizacija koje su ranije kupovale CRM proizvode po načelu “najbolje u svojoj klasi”.


ERP – SAP je broj jedan u upravljanju imovinom tvrtke
SAP je sada prvi u svijetu u sva četiri segmenta softvera za ERP: za upravljanje financijama, ljudskim kapitalom, imovinom tvrtke i proizvodnim operacijama. SAP je postigao najveći porast u segmentu upravljanja imovinom tvrtke. Rast od 21,4 posto u odnosu na prethodnu godinu izbacio je SAP na prvo mjesto po tržišnom udjelu na tom konkretnom tržištu. SAP je doživio rašireno prihvaćanje rješenja mySAP™ ERP, predvodnika među SAP-ovim aplikacijama za upravljanje resursima tvrtke, od strane korisnika koji su ga ubrzano implementirali ili dograđivali prijašnje verzije.


SCM – Povećano prihvaćanje uslužno orijentirane arhitekture
SAP je učvrstio svoj položaj kao nositelj najvećega tržišnoga udjela na svjetskome tržištu rješenja za upravljanje opskrbnim lancem, s rastom od 25 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni primitci od softvera za SCM aplikacije rastu 2,6 posto godišnje. Tržište SCM je 2005. doživjelo spajanja tvrtki, preklapanje paketa i tehnološka unaprjeđenja.
SAP je intenzivno ulagao radi uspješnog konkuriranja ponuđačima najboljega softvera u klasi na području funkcionalnosti, implementacije i ukupnoga troška vlasništva. Poticaji rastu tržišta SCM u 2005. obuhvaćaju povećano prihvaćanje uslužno orijentirane arhitekture (SOA), što po SAP-ovu uvjerenju podcrtava njegovo predvodništvo i viziju, kao i SAP-ovo uspješno uzdignuće njegove SCM vizije za sve poslovne aplikacije od prilagodljivih opskrbnih lanaca do prilagodljivih poslovnih mreža. 


Nova metodologija bilježi promjene u softverskoj djelatnosti
Gartner je uveo ukupne primitke od softvera kao novu metriku u svojim izvješćima o poslovnom softveru na razini cijeloga svijeta. Ta istraživačka kuća definira ukupne primitke od softvera kao primitke generirane od novih licenci, ažuriranja, pretplata te hostinga, tehničke potpore i održavanja. Profesionalne usluge i hardver nisu uključeni u ukupne primitke od softvera. Ranije je ta istraživačka tvrtka koristila podatke o primitcima od novih softverskih licenci kao metriku za svoja izvješća.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.